Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
23 maart 2015
Dopper winnen
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
3 februari 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –