Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerde berichten
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
9 november 2014
Herfstige salade
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
1 april 2015
Saoto soep
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
20 januari 2020
Omega 3 een onmisbare dagelijkse aanvulling
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
20 april 2020
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
3 juli 2014