Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
25 juni 2015
Eivissa Food
9 augustus 2015
Herman over bonen
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
18 augustus 2015
Slanke salade
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
11 december 2014
Sporttrends 2015
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
19 november 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –