Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
10 juni 2015
SLA: het kookboek
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
4 oktober 2017
Help mij water drinken
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
9 juni 2016
Rode linzensoep
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
28 februari 2023
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –