Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
15 februari 2017
FRIET
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
4 oktober 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –