Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
21 augustus 2017
Avocado risotto
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
5 maart 2016
Ultiem geluk
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
25 maart 2014
Presentatie coaching
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
21 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –