Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
23 maart 2015
Dopper winnen
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
6 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –