Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
4 oktober 2017
Help mij water drinken
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
25 juli 2015
Voeding met Viv
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
2 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –