Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ’s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerde berichten
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
2 januari 2020
Bananen mug cake, uit mijn boek ‘Gezonder met Viv’
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
27 juli 2020
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
15 februari 2017
FRIET
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
7 mei 2014