Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
2 juli 2014
Aan het infuus
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
11 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –