Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 februari 2016
Hongergevoel?
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
5 maart 2016
Ultiem geluk
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
25 juni 2015
Eivissa Food
25 maart 2015
De vetfluisteraar
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
9 november 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –