Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
20 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –