Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
23 maart 2015
Dopper winnen
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
3 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –