Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
17 september 2015
Ontbijt ijs
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
1 juli 2016
VEGAN OREO!
28 mei 2014
Bloemkool pizza
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
25 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –