Deze cake is echt onze favoriet. Ook al zitten er bietjes in, je proeft er niets van. Het smaakt echt als een volwaardige chocoladecake.
Ingrediënten:
Bereiding: 50 minuten
Voor 6 personen
- 1 middelgrote gekookte rode biet
- 150 g kokosolie
- 125 ml ahornsiroop
- 100 g rauwe cacaopoeder
- 250 g amandelmeel
- 3 el kokosbloesemsuiker
- 3 tl (glutenvrij) bakpoeder
- 3 eieren
Bereiden:
Benodigdheden:
1 tulbandvorm van 18 cm doorsnee, ingevet en bekleed met bakpapier, keuken machine
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de biet in een keukenmachine, en knijp het vocht uit het bietenrasp.
- Verwarm de kokosolie in een steelpan, voeg ahornsiroop, cacaopoeder en de geraspte biet toe. Roer voortdurend met een houten lepel door de pan tot er een gladde chocolade-saus ontstaat.
- Meng in een grote kom het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker en het bakpoeder.
- Klop de eieren in een andere kom met een garde luchtig. Voeg de eieren en chocoladesaus toe aan de droge ingrediënten en roer goed door elkaar.
- Giet het beslag in de vorm, plaats de vorm in het midden van de oven en bak in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Als een satéprikker die je in het midden steekt er droog uitkomt, is de cake gaar.
MAAK OOK: Hormoonproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
17 december 2015
Strakke benen en billen?
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
4 juni 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –