Kauwgom was hard toe aan een gezondere en meer duurzame versie. De ingrediënten van het gemiddelde kauwgompje zijn al decennia niet transparant en al helemaal niet duurzaam. De meeste kauwgom bestaat uit een niet nader gespecificeerde ‘gombasis’ en meer dan 15 ingrediënten.

De gombasis

De gombasis vormt zo’n 30% van het product en wordt in vrijwel alle gevallen gemaakt met synthetische bestanddelen. Daarnaast bestaat de bekende gom veelal uit verschillende kunstmatige zoetstoffen (zoals aspartaam) en kunstmatige kleurstoffen, die misschien niet ongevaarlijk  zijn. Zo is er tegenwoordig veel ophef in Frankrijk over de kleurstof titanium dioxide (E171), omdat men vindt dat deze kleurstof gecategoriseerd moet worden als “mogelijk kankerverwekkend voor mensen”. Ook het RIVM heeft recent bekend gemaakt dat mogelijke gezondheidseffecten van blootstelling aan titaniumdioxide nanodeeltjes via voeding, voedingssupplementen en tandpasta niet helemaal kunnen worden uitgesloten. Deze kunstmatige kleurstof zit helaas ook vaak in kauwgom. Tijd voor vernieuwing dus!

100% natuurlijke kauwgom

Er is nu een 100% natuurlijke kauwgom onder het merk BenBits op de markt. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waarbij de gom afkomstig is van de Chicozapoteboom uit Mexico, ook wel de Sapodillaboom genoemd. Deze gom is volledig natuurlijk en wordt duurzaam geteeld.  Hierbij wordt de bomen geen schade berokkend. Dus ook beter voor het milieu.

Het kauwen is net iets anders en voelt natuurlijker dan je gewend bent. De smaak vervliegt wel iets sneller, maar daarmee krijg je dan ook geen chemische rommel binnen. De ingrediënten zijn natuurlijk, duurzaam en 100% afbreekbaar.

Schade door kauwgom

In dit laatste zit ook een groot verschil met de gangbare kauwgom. De meeste huidige kauwgom is slecht voor het milieu. Het breekt nauwelijks af, het duurt 25 jaar totdat het helemaal verdwenen is uit de natuur. In de tussentijd ondervinden vooral dieren schade doordat ze de kauwgom inslikken en dit hun darmsysteem beschadigt. Het verwijderen van het hardnekkige goedje uit openbare ruimtes, kost alleen in Nederland al…niet schrikken, 250 miljoen euro.

Gelukkig is BenBits wel natuurlijk afbreekbaar en worden gemaakt met slechts een beperkt aantal ingrediënten, die allemaal natuurlijk zijn. En uiteraard is BenBits kauwgom geheel suikervrij. Waar wij dan ook nog eens heel blij van worden.

Verkrijgbaar bij Marqt en Albert Hein.

Meer info www.benbits.com

 

Gesponsord artikel

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten