Het nieuwe jaar is weer van start en dat willen we graag gezond aanpakken. Misschien was je eerst al met gezond eten en leven bezig, maar is het er in december even bij ingeschoten. Vrije dagen zijn fijn maar wat onze gezondheid betreft zit dit soms in de weg.

Gelukkig hebben wij een aantal handvatten voor je, waarmee je weer terugkomt in een healthy routine. Of ermee begint, dat kan natuurlijk ook ;).

Focus je op één maaltijd

We bedoelen uiteraard niet dat je maar één maaltijd moeten eten. Wat we wel bedoelen is: maak het jezelf niet te bont. Kies er bijvoorbeeld voor iedere ochtend hetzelfde maar gezonde ontbijt te eten. Denk bijvoorbeeld aan gezonde groene smoothie (zo begin ik mijn dag altijd). Of een lekkere omelet met spinazie! Begin rustig en bouw dit langzaam op. Je moet weer even de smaak te pakken krijgen, maar je zult zien dat je sneller lukt als verwacht!

Beweeg je lichaam

Het is natuurlijk een mooi voornemen om iedere dag te gaan sporten, maar realistisch is het misschien niet. Begin daarom met kleine stappen, letterlijk en figuurlijk. Op deze manier ontmoedig je jezelf het minst snel. Kies er bijvoorbeeld voor om tijdens je pauze een wandeling te maken. Extra sporten is natuurlijk altijd goed!

Zeg even ‘nee’ tegen alcohol

Een glaasje op zijn tijd is natuurlijk hartstikke gezellig maar gezond is het niet echt. Je drinkt namelijk lege calorieën en daar heb je niks aan. Het is daarom aan te raden om jezelf even te onthouden van de alcohol. Dit hoeft echt niet je leven lang, maar qua ‘gezonde start’ of je healthy routine beginnen – is het top. Je zult je ook veel lekkerder voelen door de alcohol even te laten staan. Zo heb je bijvoorbeeld stukken meer energie.

Zoek een buddy

Gedeelde smart is halve smart. Het is misschien niet altijd even makkelijk om je healthy routine te beginnen of vol te houden. Als je dit samen met iemand anders doet heb je vaak meer kans van slagen. Je kunt elkaar motiveren en door de moeilijke momenten heen sleuren. Ook kunnen jullie elkaar van tips voorzien die voor jullie allebei werken. En uiteraard staan er op onze website tal van gezonde tips!

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten