Tijd voor een dag zonder vlees, maar wat kan je dan maken? Deze heerlijke chili sin carne.

Heb jij ook wel eens zin in een dagje zonder vlees, maar vind je het moeilijk om dan te bedenken wat je kan maken? Wij hebben nu een heerlijk recept, namelijk chili sin carne. Lekker in alle seizoenen en boordevol vitaminen. Wij bewaren de restjes zelfs voor de lunch van morgen!

Ingrediënten:

  • 5 rijpe tomaten
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen)
  • 4 grote handen spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember (1 cm bij 1 cm)
  • 1 blik kidney bonen
  • 2 rode uien
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprika poeder
  • snuf zwarte peper
  • 150 ml warm water
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel zoutarme groente bouillon

Bereiding:

Snij de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de knoflook. paprika’s en tomaten. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Wanneer deze vloeibaar is verhit je de knoflook, gember, komijn, paprikapoeder en de tomatenpuree ongeveer een minuut. Voeg daarna de stukjes paprika erbij, bak dit samen nog twee minuutjes. Wanneer de paprika’s gebakken zijn maar toch nog een bite hebben, voeg je de tomaten toe en laat je alles vijf minuten op middelhoog vuur staan. Voeg na vijf minuten het water met de bouillon erbij, roer goed door en laat nog een keer vijf minuten staan. Laat in de tussentijd de kidneybonen uitlekken en schep deze na de vijf minuten bij de chili sin carne.
Zet het vuur laag en laat nog even pruttelen, breng op smaak met wat extra kruiden.

Verdeel over twee bakjes en serveer met flink wat spinazie. Enjoy je supergezonde chili sin carne!!

Een ander lekker recept van Sanne is bijvoorbeeld deze vegan oreo!

Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE