Serotonine (ook wel je gelukshormoon genoemd) is een belangrijke neurotransmitter. Met een laag serotoninegehalte voelen we ons gewoonweg minder blij. De ene persoon is daar gevoeliger voor dan de ander. Soms kan een klein beetje hulp om je serotonine level op te krikken al een enorm verschil maken in jouw koppie. Wij geven je 3 tips die je kunnen helpen om je echt wat blijer en gelukkiger te voelen en die daadwerkelijk effect hebben.

Tip 1: Ga bewegen

Bewegen, het maakt niet uit wat, wandelen, krachttraining een potje tennissen, zwemmen, yoga of dansen. Alles is goed zo lang je maar lekker beweegt. Want niets is beter om je serotonine te stimuleren dan bewegen. Heb je weinig tijd, zet dan ‘s avonds een lekker muziekje op en dans met je partner of kids, leef je uit! Doe gek, het maakt niet uit. Want 20 minuten doet al wonderen voor je geluksgevoel.

Tip 2:  Je kunt het supplement L-Tryptofaan gebruiken

L-tryptofaan is een aminozuur en stimuleert de aanmaak van serotonine, wat op zijn beurt ook de melatonine productie verbetert. Dus je voelt je blijer en je slaapt lekkerder, 2 vliegen in 1 klap dus. Je kunt dit supplement voor het slapen gaan innemen. Luister altijd goed naar je lichaam, want iedereen is anders. Bij de een werkt dit supplement heel goed en de ander doet het niets. Het is een kwestie van uitproberen.

 Tip 3: Zorg voor een goede darmflora

Serotonine wordt voor een groot deel geproduceerd in de darmen. Belangrijk is dus om je darmflora in balans te houden. Neem daarom regelmatig een probiotica kuur en of eet heel regelmatig gefermenteerde producten zoals; misopasta, kimchi, kefir en zuurkool. Daar knapt je darmflora ontzettend van op.

LEES OOK: Dit zijn de 14 beste snacks die helpen met afvallen.

Tekst: Vivian Reijs

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten