We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
25 juni 2015
Eivissa Food
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
9 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –