We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
23 maart 2015
Dopper winnen
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
6 februari 2022
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
5 januari 2015
Ilse –
Anoniem –
Femke –
Prima!
Anoniem –
Mannie Schonewille –