We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerde berichten
21 augustus 2017
Avocado risotto
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
24 april 2014
10x eten tegen zonnebrand
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
6 september 2016
Keltisch zeezout
17 augustus 2020
Zomerkilo’s voorkomen én genieten: zo doe je dat
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
1 januari 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
9 april 2014
Ontzuren met thee
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
13 februari 2017