We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!

Gegrilde groente

Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.

Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!

geroosterde groente uit de oven

Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.

10 – 15 minuten

  • Champignons
  • Courgette
  • Asperges

15 – 20 minuten

  • Spruitjes
  • Tomaten

20 – 25 minuten

  • Paprika
  • Ui
  • Aubergine
  • Wortelen

35 – 40 minuten

  • Rode bieten

Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.