We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
30 september 2015
Glutenvrije maand
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
23 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –