Bulletproof koffie, het duikt overal op, maar wat is het eigenlijk en hoe gezond is het eigenlijk? 

Wat is bulletproof koffie?

Bulletproof koffie is koffie met grasboter en kokosolie erin. Het is in de VS momenteel erg hot en komt langzaam naar Nederland overgewaaid. Het idee erachter is dat je ‘s ochtends start met een kop koffie en zo al je gezonde vetten binnen krijgt die je nodig hebt. Daarnaast vult het waardoor je niet meteen alweer trek krijgt.

Wat doet dit drankje?

Het is een oude traditie die nu weer in opkomst is omdat bulletproof koffie je prestatievermogen op schijnt te krikken. Cafeïne staat bekend als prestatie verhogend middel dat de stofwisseling versnelt en energie geeft. Grasboter zit vol antioxidanten, goed cholesterol en vitamine K2, dit is goed voor je aderen en helpt bij het verbranden van lichaamsvet. Kokosolie bevat laurinezuur, dit geeft je immuunsysteem een boost en laat je stofwisseling harder draaien. Wij van VivOnline zijn inmiddels verslaafd.

LEES OOK: Green Juice: mijn trouwe groene poeder voor menig ontbijt.

Hoe maak je het?

Ingrediënten

Bereiding

Zet een kop koffie en roer de kokosolie en grasboter er doorheen, geniet ervan!

Tekst: Anne van Engelen

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten