Gebeurt het jou ook zo vaak? Om 7.00 uur de wekker, snel een douche, een blosje op je wangen en met een volle ‘workingbag’ onder je arm de deur uit. Het belangrijkste wordt op zo’n hectische ochtend vaak vergeten: ontbijten. Laten we nog maar zwijgen over het maken van gezonde tussendoortjes.

De één kan niet zonder ontbijt, terwijl de ander ‘s ochtends geen hap door haar keel krijgt. Toch is ontbijten noodzakelijk in een gezond voedingspatroon.
Zet die wekker dus nog maar een kwartiertje eerder dames! Door binnen dertig minuten na het opstaan te ontbijten, activeer je namelijk je stofwisseling. Wanneer je niet zult ontbijten stijgt je bloedsuikerspiegel waardoor je de rest van de dag last hebt van snaaigedrag.

Want, rond elf, vijf en eigenlijk alle uren van de dag krijg je, wanneer het ontbijt wordt overgeslagen, zin in iets lekkers. Herkenbaar toch? Vooral de zoete tussendoortjes zijn op dat moment het enige waar je nog aan kunt denken. Deze lekkernijen hebben – zoals je waarschijnlijk wel weet- ontzettend veel nadelen voor je killer-body. Maar waarom dan?

Door toe te geven aan een zo’n ‘verkeerd’ tussendoortje stijgt je bloedsuikerspiegel. Door deze stijging heb je een uurtje een verzadigd gevoel, maar daarna is dit als sneeuw voor de zon verdwenen. Gevolg: je krijgt weer ontzettende trek. Daarbij wordt je moe van alle zoetigheid. Dit verklaart die irritante inkakmomentjes tijdens een lange werkdag achter je bureau.

We hebben ’s ochtends weinig tijd om iets gezonds uit de kast te trekken maar willen wel genieten van een ‘healthy’ tussendoortje. Kan dat? Zeker! Want tussendoortjes hebben ook genoeg voordelen. Wanneer je kiest voor de goede producten helpen deze juist tegen je eetbuien en heb je de hele dag een verzadigd gevoel. Onze favoriete ‘snack’ op dit moment is met stip op één: Frecious. Koudgeperst sap van rauwe groenten, gemaakt met een slowjuicer. Knalgezond en superlekker. Een unieke mix van de mooiste biologische groenten, kruiden en fruit. De flesjes zijn te verkrijgen in 100 ml en 200 ml. Qua opname van verschillende voedingswaarden staat een flesje van 200 ml gelijk aan het eten van 1 kilo groente en fruit. Ideaal!

Vivonline hart

De Frecious flesjes zijn te verkrijgen in de volgende smaken:
1. Cellery Slim – met komkommer, appel, bleekselderij, broccoli, limoen, stevia, gember en tarwegras
2. Heart Beet – met biet, appel, peer, komkommer, zoete bataat, pastinaak, citroen en basilicum
3. Carrot Care – wortel, ananas, appel, limoen, goji-bessen en gember
4. Seizoenssmaak – er is meestal ook een seizoenssmaak, momenteel met o.a. raapstelen, radijs en gele biet
5. Toversap – speciaal voor de kleintjes! Met wortel, appel, sinaasappel, kokoswater, bit en gojibessen

Wij zijn erg onder de indruk van de ingrediënten van deze sappen. Vooral de combinaties spreken ons erg aan. Waarom wij verder kiezen voor Frecious:

1. Geen extra toevoegingen
2. Van de verpakking alleen al krijg je zin in deze vitaminebom
3. Zeer geschikt voor kinderen
4. De flesjes zijn kant-en-klaar zodat je zelf niet in de keuken hoeft te experimenten (wat soms ook best leuk kan zijn)
5.  Hup! Een flesje in je tas en je bent verzekerd van een dag energie

Dus ‘no excuses ‘dat je geen tijd hebt voor het maken van ‘gezonde tussendoortjes’! Frecious biedt de uitkomst! Op de website Frecious.nl is het mogelijk zelf een pakket samen te stellen en dit te bestellen.

Maar, speciaal voor ons thema Business mogen wij 3 pakketten van negen flesjes (t.w.v. €39,-) verloten onder onze lezeressen. Wat je hiervoor moet doen? Deel met ons jouw favoriete gezonde tussendoortje en laat ons weten waarom jij door je drukke bestaan een pakket verdient. Jouw motivatie kun je delen onder de Facebook oproep. We zijn benieuwd!

Tekst: Manon Vos

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten