Veel mensen gebruiken vandaag de dag nog steeds normale boter. Zij zijn nog niet bekend met ghee voordat zij zich in gezond eten, de indiase keuken of het paleo diet verdiept hebben. Het is een perfecte vervanging voor boter. Waarom dat zo is, lees jij hier.
Ghee
Ghee is een bijproduct van boter. Het is een geklaarde boter, de eiwitten zijn verwijderd en je houdt dus alleen het pure botervet (ghee) over. Het is niet hetzelfde als gewone geklaarde boter. Ze zijn weliswaar op dezelfde manier gemaakt maar het wordt langer gekookt. Het wordt net zo lang gekookt totdat de melk bruin begint te worden en al het vocht is verdampt.
De smaak is hierdoor ietwat nootachtig en geroosterd en niet zo boterig als de smaak van standaard geklaarde boter. Er zit dus geen water in en daardoor kun je het enorm lang bewaren in de koelkast. In de koelkast kun je het een jaar bewaren en buiten de koelkast rond de 3 maanden.
BESTEL & LEES: Herstel je hormonen in 10 stappen.
Waarom zou je ermee koken?
Het is heerlijk, gezond en lang houdbaar. Daarnaast heeft ghee een super hoog rookpunt dus het is geweldig om te sauteren. Er zitten geen melkeiwitten of lactose in en daardoor is het makkelijk verteerbaar voor de meest gevoelige magen. Als ghee afkomstig is van grasboter zitten er de meeste vitaminen en mineralen in. De smaak is zoals je wil en daarnaast zitten er dus ook nog eens gezondheidsvoordelen aan.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
9 april 2014
Ontzuren met thee
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
4 december 2014
Foodtrends 2015
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
30 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –