Veel mensen gebruiken vandaag de dag nog steeds normale boter. Zij zijn nog niet bekend met ghee voordat zij zich in gezond eten, de indiase keuken of het paleo diet verdiept hebben. Het is een perfecte vervanging voor boter. Waarom dat zo is, lees jij hier.
Ghee
Ghee is een bijproduct van boter. Het is een geklaarde boter, de eiwitten zijn verwijderd en je houdt dus alleen het pure botervet (ghee) over. Het is niet hetzelfde als gewone geklaarde boter. Ze zijn weliswaar op dezelfde manier gemaakt maar het wordt langer gekookt. Het wordt net zo lang gekookt totdat de melk bruin begint te worden en al het vocht is verdampt.
De smaak is hierdoor ietwat nootachtig en geroosterd en niet zo boterig als de smaak van standaard geklaarde boter. Er zit dus geen water in en daardoor kun je het enorm lang bewaren in de koelkast. In de koelkast kun je het een jaar bewaren en buiten de koelkast rond de 3 maanden.
BESTEL & LEES: Herstel je hormonen in 10 stappen.
Waarom zou je ermee koken?
Het is heerlijk, gezond en lang houdbaar. Daarnaast heeft ghee een super hoog rookpunt dus het is geweldig om te sauteren. Er zitten geen melkeiwitten of lactose in en daardoor is het makkelijk verteerbaar voor de meest gevoelige magen. Als ghee afkomstig is van grasboter zitten er de meeste vitaminen en mineralen in. De smaak is zoals je wil en daarnaast zitten er dus ook nog eens gezondheidsvoordelen aan.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
13 oktober 2018
Sushi omelet
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
20 juni 2016
3 x koffievervangers
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
2 juli 2016
3 x ei love you
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
18 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –