Frittata is heerlijk en zo bereid. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een hartverwarmend maal op tafel te zetten. Deze maaltijd doet het goed op feesten en partijen en daarnaast kun je het hele gezin ermee verblijden.
Deze frittata is niet zoals je het kent, er zitten namelijk bietenbladeren in en dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De combinatie van het bietenblad en de sjalotjes is adembenemend lekker. Geniet er lekker van!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 4 bladeren van de biet (in stukjes gesneden)
- 2 sjalotjes
- een snufje zout en peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 stukje gember (1 cm in stukjes gehakt)
- verse peterselie (eventueel ter decoratie)
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak een ovenbestendige anti-aanbak koekenpan en doe hier eerst de olijfolie in. Verwarm de olie op het vuur en voeg nu de sjalotten toe, bak dit ongeveer 2 minuten en voeg hierna de bietenbladeren eraan toe. Bak het geheel en breng het op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de knoflook en de gember erbij en voeg de eieren eraan toe.
3. Plaats de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata ongeveer 10 minuten. Snijd het in stukken en je hebt een heerlijke maaltijd!
MAAK OOK: Om van te smullen: glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
12 december 2014
15 foods voor 2015
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
1 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –