Frittata is heerlijk en zo bereid. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een hartverwarmend maal op tafel te zetten. Deze maaltijd doet het goed op feesten en partijen en daarnaast kun je het hele gezin ermee verblijden.

Deze frittata is niet zoals je het kent, er zitten namelijk bietenbladeren in en dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De combinatie van het bietenblad en de sjalotjes is adembenemend lekker. Geniet er lekker van!

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 4 bladeren van de biet (in stukjes gesneden)
  • 2 sjalotjes
  • een snufje zout en peper
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 stukje gember (1 cm in stukjes gehakt)
  • verse peterselie (eventueel ter decoratie)

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Pak een ovenbestendige anti-aanbak koekenpan en doe hier eerst de olijfolie in. Verwarm de olie op het vuur en voeg nu de sjalotten toe, bak dit ongeveer 2 minuten en voeg hierna de bietenbladeren eraan toe. Bak het geheel en breng het op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de knoflook en de gember erbij en voeg de eieren eraan toe.

3. Plaats de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata ongeveer 10 minuten. Snijd het in stukken en je hebt een heerlijke maaltijd!

MAAK OOK: Om van te smullen: glutenvrije appel kokos pannenkoeken.

Tekst: Inga Stoit