Frittata is heerlijk en zo bereid. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een hartverwarmend maal op tafel te zetten. Deze maaltijd doet het goed op feesten en partijen en daarnaast kun je het hele gezin ermee verblijden.
Deze frittata is niet zoals je het kent, er zitten namelijk bietenbladeren in en dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De combinatie van het bietenblad en de sjalotjes is adembenemend lekker. Geniet er lekker van!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 4 bladeren van de biet (in stukjes gesneden)
- 2 sjalotjes
- een snufje zout en peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 stukje gember (1 cm in stukjes gehakt)
- verse peterselie (eventueel ter decoratie)
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak een ovenbestendige anti-aanbak koekenpan en doe hier eerst de olijfolie in. Verwarm de olie op het vuur en voeg nu de sjalotten toe, bak dit ongeveer 2 minuten en voeg hierna de bietenbladeren eraan toe. Bak het geheel en breng het op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de knoflook en de gember erbij en voeg de eieren eraan toe.
3. Plaats de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata ongeveer 10 minuten. Snijd het in stukken en je hebt een heerlijke maaltijd!
MAAK OOK: Om van te smullen: glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerde berichten
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
1 november 2018
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
7 september 2018