Frittata is heerlijk en zo bereid. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een hartverwarmend maal op tafel te zetten. Deze maaltijd doet het goed op feesten en partijen en daarnaast kun je het hele gezin ermee verblijden.
Deze frittata is niet zoals je het kent, er zitten namelijk bietenbladeren in en dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De combinatie van het bietenblad en de sjalotjes is adembenemend lekker. Geniet er lekker van!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 4 bladeren van de biet (in stukjes gesneden)
- 2 sjalotjes
- een snufje zout en peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 stukje gember (1 cm in stukjes gehakt)
- verse peterselie (eventueel ter decoratie)
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak een ovenbestendige anti-aanbak koekenpan en doe hier eerst de olijfolie in. Verwarm de olie op het vuur en voeg nu de sjalotten toe, bak dit ongeveer 2 minuten en voeg hierna de bietenbladeren eraan toe. Bak het geheel en breng het op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de knoflook en de gember erbij en voeg de eieren eraan toe.
3. Plaats de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata ongeveer 10 minuten. Snijd het in stukken en je hebt een heerlijke maaltijd!
MAAK OOK: Om van te smullen: glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
4 december 2014
Foodtrends 2015
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
12 december 2014
15 foods voor 2015
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
25 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –