Vershoudbakjes. Je kunt ze waarschijnlijk in ieder huishouden wel vinden. Sterker nog, ik denk dat ze in menig huishouden inmiddels onmisbaar zijn. Of het nu gaat om restjes bewaren, een salade mee naar kantoor, of alvast voor meerdere dagen koken; alles blijft lekker vers! Maar let jij ook op BPA?
Liefde voor vers
Als moeder vind ik het natuurlijk heel belangrijk dat mijn gezin elke dag voldoende groente en fruit binnen krijgt. En dan het liefst ook zo vers mogelijk. Maar eerlijk is eerlijk, in een hectisch gezinsleven is dat niet altijd even makkelijk. Vershoudbakjes zijn voor mij dan ook echt een uitkomst. Een van de dingen die ik hierdoor bijna standaard in mijn koelkast heb staan is mijn pasta met groene groentesaus (zie recept onderaan). Gezond eten gedurende de week wordt zo extra gemakkelijk.
BPA-vrij
Het enige waar ik echter áltijd op let is dat de bakjes BPA-vrij zijn. Bisfenoll A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit zoals bouwmaterialen, plastic flessen, elektronica en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in verpakkingsmateriaal van voedsel zoals plastic flessen en blokjes. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. Wanneer je teveel BPA binnenkrijgt is dat schadelijk voor je gezondheid.
100 % lekvrij
Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn vershoudbakjes koop. Daarom vind ik het nu extra leuk om je te vertellen dat je bij de DekaMarkt kunt sparen voor BPA-vrije Tefal vershoudbakjes. Ik heb deze bakjes zelf getest en zou ze iedereen aanraden. Ze zijn namelijk 100% lekvrij dankzij een speciale rand in de deksel, alles blijft zeker een paar dagen vers en ze kunnen ook in de vriezer.
Hoe werkt de spaaractie?
• Aandachtszegel bij elke € 5.-aan boodschappen*
• Extra aandachtszegels bij wekelijkswisselende actieproducten
• 20 aandachtszegels =1 volle spaarkaart
• 1 volle spaarkaart + bijbetaling =een Tefal vershoudbakje of Alpina mes
Op de website kun je zowel de bakjes als de messen vast bekijken en kun je de dichtstbijzijnde DekaMarkt opzoeken.
Pasta met groene groentesaus
(de pasta bewaar ik in de MasterSeal Vershoudbox 2,3 Liter)
(het recept komt uit mijn boek Gezonder met Viv)
Ingrediënten
350 g speltpasta (bijv. bio spelt penne)
1 ui
1 teen knoflook
2 el boter
2 courgette
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g kalkoenfilet
200 g gekookte doperwten
1 avocado
10 g vers basilicum, fijngehakt
30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunnen plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
#vivonlinecollab
BewarenBewarenBewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
22 mei 2015
Smaak en kleuren
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
28 oktober 2014
Eetdagboek review
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
23 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –