Vershoudbakjes. Je kunt ze waarschijnlijk in ieder huishouden wel vinden. Sterker nog, ik denk dat ze in menig huishouden inmiddels onmisbaar zijn. Of het nu gaat om restjes bewaren, een salade mee naar kantoor, of alvast voor meerdere dagen koken; alles blijft lekker vers! Maar let jij ook op BPA?
Liefde voor vers
Als moeder vind ik het natuurlijk heel belangrijk dat mijn gezin elke dag voldoende groente en fruit binnen krijgt. En dan het liefst ook zo vers mogelijk. Maar eerlijk is eerlijk, in een hectisch gezinsleven is dat niet altijd even makkelijk. Vershoudbakjes zijn voor mij dan ook echt een uitkomst. Een van de dingen die ik hierdoor bijna standaard in mijn koelkast heb staan is mijn pasta met groene groentesaus (zie recept onderaan). Gezond eten gedurende de week wordt zo extra gemakkelijk.
BPA-vrij
Het enige waar ik echter áltijd op let is dat de bakjes BPA-vrij zijn. Bisfenoll A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit zoals bouwmaterialen, plastic flessen, elektronica en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in verpakkingsmateriaal van voedsel zoals plastic flessen en blokjes. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. Wanneer je teveel BPA binnenkrijgt is dat schadelijk voor je gezondheid.
100 % lekvrij
Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn vershoudbakjes koop. Daarom vind ik het nu extra leuk om je te vertellen dat je bij de DekaMarkt kunt sparen voor BPA-vrije Tefal vershoudbakjes. Ik heb deze bakjes zelf getest en zou ze iedereen aanraden. Ze zijn namelijk 100% lekvrij dankzij een speciale rand in de deksel, alles blijft zeker een paar dagen vers en ze kunnen ook in de vriezer.
Hoe werkt de spaaractie?
• Aandachtszegel bij elke € 5.-aan boodschappen*
• Extra aandachtszegels bij wekelijkswisselende actieproducten
• 20 aandachtszegels =1 volle spaarkaart
• 1 volle spaarkaart + bijbetaling =een Tefal vershoudbakje of Alpina mes
Op de website kun je zowel de bakjes als de messen vast bekijken en kun je de dichtstbijzijnde DekaMarkt opzoeken.
Pasta met groene groentesaus
(de pasta bewaar ik in de MasterSeal Vershoudbox 2,3 Liter)
(het recept komt uit mijn boek Gezonder met Viv)
Ingrediënten
350 g speltpasta (bijv. bio spelt penne)
1 ui
1 teen knoflook
2 el boter
2 courgette
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g kalkoenfilet
200 g gekookte doperwten
1 avocado
10 g vers basilicum, fijngehakt
30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunnen plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
#vivonlinecollab
BewarenBewarenBewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
3 december 2015
Ontgif je groenten
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
3 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –