Vershoudbakjes. Je kunt ze waarschijnlijk in ieder huishouden wel vinden. Sterker nog, ik denk dat ze in menig huishouden inmiddels onmisbaar zijn. Of het nu gaat om restjes bewaren, een salade mee naar kantoor, of alvast voor meerdere dagen koken; alles blijft lekker vers! Maar let jij ook op BPA?
Liefde voor vers
Als moeder vind ik het natuurlijk heel belangrijk dat mijn gezin elke dag voldoende groente en fruit binnen krijgt. En dan het liefst ook zo vers mogelijk. Maar eerlijk is eerlijk, in een hectisch gezinsleven is dat niet altijd even makkelijk. Vershoudbakjes zijn voor mij dan ook echt een uitkomst. Een van de dingen die ik hierdoor bijna standaard in mijn koelkast heb staan is mijn pasta met groene groentesaus (zie recept onderaan). Gezond eten gedurende de week wordt zo extra gemakkelijk.
BPA-vrij
Het enige waar ik echter áltijd op let is dat de bakjes BPA-vrij zijn. Bisfenoll A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit zoals bouwmaterialen, plastic flessen, elektronica en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in verpakkingsmateriaal van voedsel zoals plastic flessen en blokjes. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. Wanneer je teveel BPA binnenkrijgt is dat schadelijk voor je gezondheid.
100 % lekvrij
Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn vershoudbakjes koop. Daarom vind ik het nu extra leuk om je te vertellen dat je bij de DekaMarkt kunt sparen voor BPA-vrije Tefal vershoudbakjes. Ik heb deze bakjes zelf getest en zou ze iedereen aanraden. Ze zijn namelijk 100% lekvrij dankzij een speciale rand in de deksel, alles blijft zeker een paar dagen vers en ze kunnen ook in de vriezer.
Hoe werkt de spaaractie?
• Aandachtszegel bij elke € 5.-aan boodschappen*
• Extra aandachtszegels bij wekelijkswisselende actieproducten
• 20 aandachtszegels =1 volle spaarkaart
• 1 volle spaarkaart + bijbetaling =een Tefal vershoudbakje of Alpina mes
Op de website kun je zowel de bakjes als de messen vast bekijken en kun je de dichtstbijzijnde DekaMarkt opzoeken.
Pasta met groene groentesaus
(de pasta bewaar ik in de MasterSeal Vershoudbox 2,3 Liter)
(het recept komt uit mijn boek Gezonder met Viv)
Ingrediënten
350 g speltpasta (bijv. bio spelt penne)
1 ui
1 teen knoflook
2 el boter
2 courgette
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g kalkoenfilet
200 g gekookte doperwten
1 avocado
10 g vers basilicum, fijngehakt
30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunnen plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
#vivonlinecollab
BewarenBewarenBewarenBewaren
Gerelateerde berichten
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
17 februari 2021
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
9 november 2014
Herfstige salade
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
11 december 2014
Sporttrends 2015
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
13 oktober 2018
Sushi omelet
2 februari 2018