Vershoudbakjes. Je kunt ze waarschijnlijk in ieder huishouden wel vinden. Sterker nog, ik denk dat ze in menig huishouden inmiddels onmisbaar zijn. Of het nu gaat om restjes bewaren, een salade mee naar kantoor, of alvast voor meerdere dagen koken; alles blijft lekker vers! Maar let jij ook op BPA?
Liefde voor vers
Als moeder vind ik het natuurlijk heel belangrijk dat mijn gezin elke dag voldoende groente en fruit binnen krijgt. En dan het liefst ook zo vers mogelijk. Maar eerlijk is eerlijk, in een hectisch gezinsleven is dat niet altijd even makkelijk. Vershoudbakjes zijn voor mij dan ook echt een uitkomst. Een van de dingen die ik hierdoor bijna standaard in mijn koelkast heb staan is mijn pasta met groene groentesaus (zie recept onderaan). Gezond eten gedurende de week wordt zo extra gemakkelijk.
BPA-vrij
Het enige waar ik echter áltijd op let is dat de bakjes BPA-vrij zijn. Bisfenoll A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit zoals bouwmaterialen, plastic flessen, elektronica en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in verpakkingsmateriaal van voedsel zoals plastic flessen en blokjes. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. Wanneer je teveel BPA binnenkrijgt is dat schadelijk voor je gezondheid.
100 % lekvrij
Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn vershoudbakjes koop. Daarom vind ik het nu extra leuk om je te vertellen dat je bij de DekaMarkt kunt sparen voor BPA-vrije Tefal vershoudbakjes. Ik heb deze bakjes zelf getest en zou ze iedereen aanraden. Ze zijn namelijk 100% lekvrij dankzij een speciale rand in de deksel, alles blijft zeker een paar dagen vers en ze kunnen ook in de vriezer.
Hoe werkt de spaaractie?
• Aandachtszegel bij elke € 5.-aan boodschappen*
• Extra aandachtszegels bij wekelijkswisselende actieproducten
• 20 aandachtszegels =1 volle spaarkaart
• 1 volle spaarkaart + bijbetaling =een Tefal vershoudbakje of Alpina mes
Op de website kun je zowel de bakjes als de messen vast bekijken en kun je de dichtstbijzijnde DekaMarkt opzoeken.
Pasta met groene groentesaus
(de pasta bewaar ik in de MasterSeal Vershoudbox 2,3 Liter)
(het recept komt uit mijn boek Gezonder met Viv)
Ingrediënten
350 g speltpasta (bijv. bio spelt penne)
1 ui
1 teen knoflook
2 el boter
2 courgette
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g kalkoenfilet
200 g gekookte doperwten
1 avocado
10 g vers basilicum, fijngehakt
30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunnen plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
#vivonlinecollab
BewarenBewarenBewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
1 april 2015
Saoto soep
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
28 mei 2014
Bloemkool pizza
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
10 juni 2015
SLA: het kookboek
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
3 juli 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –