Gezond leven, afvallen, energieker worden: er zijn veel verschillende manieren om dit te bereiken. Het hoeft niet moeilijk, veel werk en duur te zijn. Als de basis maar goed is. Als we van onze vaste dagelijkse gewoonten gezonde gewoonten maken, dan gaat het straks vanzelf. Hierdoor zijn we niet alleen gezonder, maar voelen we ons ook gezonder. Hieronder staan de 8 gezondheidsgewoontes die je echt moet kennen!

Gezondheidsgewoontes:

  1. Een rondje rennenEen rondje hardlopen is de meest makkelijke, snelle, natuurlijke en goedkope manier om aan je dagelijkse 30 minuten beweging te komen. Maak hiervan een gewoonte. Stap je bed uit in je sportkleding en gaan. Geniet daarna van een heerlijk ontbijtje en je dag is weer goed begonnen. Of uit je werk gelijk je sportschoenen aan en je hebt nog de hele avond voor je. Daarnaast heb je ook je dagelijkse portie buitenlucht weer binnen.
  2. Linzen en bonenWeet je af en toe niet wat je moet eten? Linzen en bonen zijn een perfecte basis voor je recepten. Ze zijn gezond en rijk aan koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels. Je kunt er makkelijk en lekker mee variëren en ze zijn niet heel duur. Je kunt ze wat langer bewaren, waardoor je ze altijd kunt gebruiken en een gezond kunt koken.
  3. Een diepe ademhalingAdemhaling stimuleert een gezonde verbinding tussen systemen in ons lichaam inclusief onze gedachten en emoties. Begin simpel om hiermee te starten en je bewust te worden van je ademhaling, vooral onder stress.
  4. Op naar buiten: de zonDe zon is de grootste bron voor onze vitamine D inname. De zon zorgt ervoor dat ons lichaam vitamine D kan aanmaken. Daarnaast zit het ook in voedingsmiddelen, zoals vette vis en bak- en braadproducten. Vitamine D is erg belangrijk voor onze gezondheid en zorgt voor het effectief functioneren van onze cellen. Je zou eventueel een supplement extra kunnen slikken als de dagen kouder worden en de zon minder gaat schijnen. Elke dag een kleine wandeling is dus heel effectief voor onze gezondheid.
  5. Lauwwarm citroenwaterCitroenwater houden je bloedsuikerspiegel laag en helpen bij de vertering. Het is makkelijk om dit toe te voegen aan je ochtendritme, waardoor je je dag gezond start.
  6. Meer groentenGroenten geven ons energie, zitten boordevol vezels en vitaminen. Het is heel gemakkelijk om genoeg groenten binnen krijgen. ’s Ochtends in je groene smoothie, tussendoor, groenten toevoegen aan je lunch en natuurlijk bij het diner. Je kunt veel groenten voor een lagere prijs bij de markt halen. Dus loop de groentenkraam niet voorbij bij je wekelijkse rondje markt.
  7. AppelazijnAppelazijn is gemaakt van biologische appelsap wat gefermenteerd is. Het bevordert de spijsvertering en voorkomt daarmee een opgeblazen gevoel. Een glas water met 2 á 3 eetlepels appelazijn voor elke maaltijd zal ervoor zorgen dat je dit gevoel niet meer krijgt.
  8. Meer slaapOp tijd naar bed gaan en een vast slaapritme creëren, helpt bij een vitale gezondheid. Spreek met jezelf af dat je voor een bepaalde tijd in bed moet liggen, zodat je een goede nachtrust krijgt.

Tekst: Tisha den Otter

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten