Nu het wat kouder is buiten merk ik dat ik enorme trek heb in zoete dingen. Kerst komt eraan en dat betekent dat we ook weer lekker veel chocolaatjes gaan eten. Maar eigenlijk wil ik niet zo ongezond eten, en daarom hebben we laatst op de redactie deze heerlijke gezonde chocoladereep gemaakt. Lees je mee?

Deze gezonde chocoladereep is makkelijk om te maken, lekker, gezond en vegan. Wat wil je nog meer? Heb jij ook zin in een lekkere chocoladereep maar wil je niet de bewerkte chocola uit de winkel eten en het toch nog een beetje gezond houden? Probeer dan eens dit recept, ik weet zeker dat je deze voortaan elke week maakt ;).

Ingredienten chocoladereep

  • 100 gram cacao boter
  • 4 eetlepels rauwe cacao
  • 1 theelepel vanille poeder
  • 4 eetlepels sesam pasta
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 75 gram kokos chips
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • snuf zeezout

Bereiding chocoladereep

Het maken van deze chocoladerepen is echt easy peasy! Alleen daarom zou ik ze elke dag kunnen maken en eten haha!

Smelt in een pannetje de cacao boter tot deze vloeibaar is. Doe hierna alle ingrediënten behalve de kokoschips in je blender en mix tot je een brokkelig, beetje nat ‘deeg’ overhoudt. Roer hier de kokoschips doorheen en schep dit vervolgens in een, met folie bekleed, klein bakblik (10 cm bij 20 cm). Zet deze vervolgens een uurtje in je koelkast totdat de chocoladereep goed hard is. Haal de reep na een uurtje uit de koelkast en snij er grote stukken van. Versier met wat rauwe cacao poeder en eet direct op. Door de cacaoboter smelt de reep namelijk vrij snel!

Laat je ons weten wat je ervan vond?

Laat je ons weten wat je van de chocoladereep vond en of ‘ie gelukt is? Ookal kan het bijna niet mis gaan, zijn we toch heel benieuwd!

Tekst Sanne van Living the Green Life 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten