Nu het wat kouder is buiten merk ik dat ik enorme trek heb in zoete dingen. Kerst komt eraan en dat betekent dat we ook weer lekker veel chocolaatjes gaan eten. Maar eigenlijk wil ik niet zo ongezond eten, en daarom hebben we laatst op de redactie deze heerlijke gezonde chocoladereep gemaakt. Lees je mee?
Deze gezonde chocoladereep is makkelijk om te maken, lekker, gezond en vegan. Wat wil je nog meer? Heb jij ook zin in een lekkere chocoladereep maar wil je niet de bewerkte chocola uit de winkel eten en het toch nog een beetje gezond houden? Probeer dan eens dit recept, ik weet zeker dat je deze voortaan elke week maakt ;).
Ingredienten chocoladereep
- 100 gram cacao boter
- 4 eetlepels rauwe cacao
- 1 theelepel vanille poeder
- 4 eetlepels sesam pasta
- 4 eetlepels kokosolie
- 75 gram kokos chips
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- snuf zeezout
Bereiding chocoladereep
Het maken van deze chocoladerepen is echt easy peasy! Alleen daarom zou ik ze elke dag kunnen maken en eten haha!
Smelt in een pannetje de cacao boter tot deze vloeibaar is. Doe hierna alle ingrediënten behalve de kokoschips in je blender en mix tot je een brokkelig, beetje nat ‘deeg’ overhoudt. Roer hier de kokoschips doorheen en schep dit vervolgens in een, met folie bekleed, klein bakblik (10 cm bij 20 cm). Zet deze vervolgens een uurtje in je koelkast totdat de chocoladereep goed hard is. Haal de reep na een uurtje uit de koelkast en snij er grote stukken van. Versier met wat rauwe cacao poeder en eet direct op. Door de cacaoboter smelt de reep namelijk vrij snel!
Laat je ons weten wat je ervan vond?
Laat je ons weten wat je van de chocoladereep vond en of ‘ie gelukt is? Ookal kan het bijna niet mis gaan, zijn we toch heel benieuwd!
Tekst Sanne van Living the Green Life
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
12 september 2017
Recept: good for the brains food
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
22 februari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –