Nu het wat kouder is buiten merk ik dat ik enorme trek heb in zoete dingen. Kerst komt eraan en dat betekent dat we ook weer lekker veel chocolaatjes gaan eten. Maar eigenlijk wil ik niet zo ongezond eten, en daarom hebben we laatst op de redactie deze heerlijke gezonde chocoladereep gemaakt. Lees je mee?
Deze gezonde chocoladereep is makkelijk om te maken, lekker, gezond en vegan. Wat wil je nog meer? Heb jij ook zin in een lekkere chocoladereep maar wil je niet de bewerkte chocola uit de winkel eten en het toch nog een beetje gezond houden? Probeer dan eens dit recept, ik weet zeker dat je deze voortaan elke week maakt ;).
Ingredienten chocoladereep
- 100 gram cacao boter
- 4 eetlepels rauwe cacao
- 1 theelepel vanille poeder
- 4 eetlepels sesam pasta
- 4 eetlepels kokosolie
- 75 gram kokos chips
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- snuf zeezout
Bereiding chocoladereep
Het maken van deze chocoladerepen is echt easy peasy! Alleen daarom zou ik ze elke dag kunnen maken en eten haha!
Smelt in een pannetje de cacao boter tot deze vloeibaar is. Doe hierna alle ingrediënten behalve de kokoschips in je blender en mix tot je een brokkelig, beetje nat ‘deeg’ overhoudt. Roer hier de kokoschips doorheen en schep dit vervolgens in een, met folie bekleed, klein bakblik (10 cm bij 20 cm). Zet deze vervolgens een uurtje in je koelkast totdat de chocoladereep goed hard is. Haal de reep na een uurtje uit de koelkast en snij er grote stukken van. Versier met wat rauwe cacao poeder en eet direct op. Door de cacaoboter smelt de reep namelijk vrij snel!
Laat je ons weten wat je ervan vond?
Laat je ons weten wat je van de chocoladereep vond en of ‘ie gelukt is? Ookal kan het bijna niet mis gaan, zijn we toch heel benieuwd!
Tekst Sanne van Living the Green Life
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
1 april 2015
Saoto soep
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
3 september 2015
Gezonde chocopasta
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
26 januari 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –