Nu het wat kouder is buiten merk ik dat ik enorme trek heb in zoete dingen. Kerst komt eraan en dat betekent dat we ook weer lekker veel chocolaatjes gaan eten. Maar eigenlijk wil ik niet zo ongezond eten, en daarom hebben we laatst op de redactie deze heerlijke gezonde chocoladereep gemaakt. Lees je mee?
Deze gezonde chocoladereep is makkelijk om te maken, lekker, gezond en vegan. Wat wil je nog meer? Heb jij ook zin in een lekkere chocoladereep maar wil je niet de bewerkte chocola uit de winkel eten en het toch nog een beetje gezond houden? Probeer dan eens dit recept, ik weet zeker dat je deze voortaan elke week maakt ;).
Ingredienten chocoladereep
- 100 gram cacao boter
- 4 eetlepels rauwe cacao
- 1 theelepel vanille poeder
- 4 eetlepels sesam pasta
- 4 eetlepels kokosolie
- 75 gram kokos chips
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- snuf zeezout
Bereiding chocoladereep
Het maken van deze chocoladerepen is echt easy peasy! Alleen daarom zou ik ze elke dag kunnen maken en eten haha!
Smelt in een pannetje de cacao boter tot deze vloeibaar is. Doe hierna alle ingrediënten behalve de kokoschips in je blender en mix tot je een brokkelig, beetje nat ‘deeg’ overhoudt. Roer hier de kokoschips doorheen en schep dit vervolgens in een, met folie bekleed, klein bakblik (10 cm bij 20 cm). Zet deze vervolgens een uurtje in je koelkast totdat de chocoladereep goed hard is. Haal de reep na een uurtje uit de koelkast en snij er grote stukken van. Versier met wat rauwe cacao poeder en eet direct op. Door de cacaoboter smelt de reep namelijk vrij snel!
Laat je ons weten wat je ervan vond?
Laat je ons weten wat je van de chocoladereep vond en of ‘ie gelukt is? Ookal kan het bijna niet mis gaan, zijn we toch heel benieuwd!
Tekst Sanne van Living the Green Life
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
21 augustus 2017
Avocado risotto
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
4 december 2014
Foodtrends 2015
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
10 november 2015
Viv Health Event
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
13 november 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –