Dromen we allemaal niet van een prachtige gezonde bos glanzend haar? We zijn altijd in de weer met nieuwe haarverzorgingsproducten. Maar wist je ook dat er een aantal voedingsmiddelen zijn die ook voor prachtig sterk haar zorgen? Ik deel ze graag met jullie!

Donkergroene bladgroentes
Yes ga maar gauw aan de slag met de groene smoothies! Spinazie bijvoorbeeld bevat erg veel vitamine A en C. Dit is nodig om talg aan te maken, de natuurlijke conditioner van je lichaam!

Zalm
Deze vis zit vol omega 3 vetzuren en die nodig zijn voor een gezonde hoofdhuid. Een tekort hieraan kan zorgen voor een droge hoofdhuid en dus dof haar.

Eieren
Is je haar droog of beschadigd? Eet dan eieren! Ze voorkomen dat je haar afbreekt en geeft het veerkracht. Het zijn proteïne bommetjes en zijn dus bevorderend voor je haargroei!

Noten
Deze zorgen voor dik glanzend haar! Cashew-, pecannoten en amandelen zijn een bron van zink, dat is nodig om haaruitval te voorkomen. Walnoten bevatten goede vetten en helpen je haar te voeden. Paranoten zijn een bron van selenium, erg belangrijk voor een gezonde hoofdhuid. Lekker noten snacken dus!

Bonen
Linzen, bruine en zwarte bonen zijn een belangrijke bron van proteïnen die de haargroei bevorderen. Ze bevatten ook biotine (vitamine H), een tekort hieraan zou broos haar kunnen veroorzaken.

Oesters
Je haar wordt hier echt blij van (net zoals je liefdesleven!). Het zit vol met de krachtige antioxidant zink.

Gevogelte
Kip en kalkoen, nog zo’n bron van proteïnen. Je begrijpt inmiddels wel dat dit erg belangrijk is. Ook voor het behoud van je haarkleur.

Wortels
Vitamine A, dit vindt je hoofdhuid heel erg fijn! Lekker knagen dus.

Geef je haar de boost die het verdiend!

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten