Nu het wat kouder is buiten merk ik dat ik enorme trek heb in zoete dingen. Kerst komt eraan en dat betekent dat we ook weer lekker veel chocolaatjes gaan eten. Maar eigenlijk wil ik niet zo ongezond eten, en daarom hebben we laatst op de redactie deze heerlijke gezonde chocoladereep gemaakt. Lees je mee?
Deze gezonde chocoladereep is makkelijk om te maken, lekker, gezond en vegan. Wat wil je nog meer? Heb jij ook zin in een lekkere chocoladereep maar wil je niet de bewerkte chocola uit de winkel eten en het toch nog een beetje gezond houden? Probeer dan eens dit recept, ik weet zeker dat je deze voortaan elke week maakt ;).
Ingredienten chocoladereep
- 100 gram cacao boter
- 4 eetlepels rauwe cacao
- 1 theelepel vanille poeder
- 4 eetlepels sesam pasta
- 4 eetlepels kokosolie
- 75 gram kokos chips
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- snuf zeezout
Bereiding chocoladereep
Het maken van deze chocoladerepen is echt easy peasy! Alleen daarom zou ik ze elke dag kunnen maken en eten haha!
Smelt in een pannetje de cacao boter tot deze vloeibaar is. Doe hierna alle ingrediënten behalve de kokoschips in je blender en mix tot je een brokkelig, beetje nat ‘deeg’ overhoudt. Roer hier de kokoschips doorheen en schep dit vervolgens in een, met folie bekleed, klein bakblik (10 cm bij 20 cm). Zet deze vervolgens een uurtje in je koelkast totdat de chocoladereep goed hard is. Haal de reep na een uurtje uit de koelkast en snij er grote stukken van. Versier met wat rauwe cacao poeder en eet direct op. Door de cacaoboter smelt de reep namelijk vrij snel!
Laat je ons weten wat je ervan vond?
Laat je ons weten wat je van de chocoladereep vond en of ‘ie gelukt is? Ookal kan het bijna niet mis gaan, zijn we toch heel benieuwd!
Tekst Sanne van Living the Green Life
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
8 maart 2016
Detox kan elke dag
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
30 juni 2018
femke Van der velden –
Marijke de Kruijff –
Levering is goed, heb mail gestuurd voor weekmenu dat bij help ik val niet af hoort aan te vragen zoals ik had gelezen op instagram maar krijg mail dat ze niet ieder mailtje persoonlijk kunnen beantwoorden.
Marieke Griffioen –
Heb een vraag gesteld zowel via personal Message insta als via een reactie op een verhaal waar je vraagt of er vragen zijn. Nog steeds geen antwoord ontvangen.