Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
17 september 2015
Ontbijt ijs
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
4 december 2014
Foodtrends 2015
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
8 september 2015
Healthy Kids
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
3 december 2015
Ontgif je groenten
4 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –