Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
31 maart 2015
Gifvrij eten
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
6 april 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –