Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
10 juni 2015
Raw kokos snack
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
8 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –