Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerde berichten
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
28 mei 2014
Bloemkool pizza
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
15 juli 2017
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
22 januari 2016