Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
9 juni 2016
Rode linzensoep
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
30 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –