Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!

Gebruik de magnetron

Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.

Gebruik een papieren zak

Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.

LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.

Ongekookte rijst toepassen of popcorn

Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.

Geduld

Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten