Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
4 december 2014
Foodtrends 2015
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
17 september 2015
Ontbijt ijs
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
23 februari 2016
Hongergevoel?
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
17 april 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –