Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
21 augustus 2017
Avocado risotto
12 december 2014
15 foods voor 2015
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
1 april 2015
Saoto soep
29 december 2017
De anti-kater pil
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
20 juni 2016
3 x koffievervangers
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
15 september 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –