Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
31 maart 2015
Gifvrij eten
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
13 augustus 2015
Homemade Hummus
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
23 januari 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –