Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
22 september 2015
Beste eitjes
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
6 september 2016
TERUG NAAR SCHOOL: OPLEIDING HORMOON THERAPEUT
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
6 januari 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –