Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
11 september 2014
Eetdagboek review
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
7 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –