Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerde berichten
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
9 juni 2016
Rode linzensoep
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
20 juni 2016
3 x koffievervangers
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
24 oktober 2015