Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
25 juni 2015
Eivissa Food
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
17 september 2015
Ontbijt ijs
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
20 juni 2016
3 x koffievervangers
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
21 januari 2023
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –