Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
16 november 2016
Interview Vriendin
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
12 maart 2015
Insecten als snack
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
9 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –