Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerde berichten
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
2 januari 2020
Bananen mug cake, uit mijn boek ‘Gezonder met Viv’
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
28 januari 2016