Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
9 juni 2016
Rode linzensoep
31 maart 2015
Gifvrij eten
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
3 december 2015
Ontgif je groenten
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
8 maart 2016
Detox kan elke dag
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
1 oktober 2018
Ilse –
Anoniem –
Mannie Schonewille –
Anoniem –
Duidelijk en goed geholpen. Snelle bezorging
Lenny Boelen –