Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
29 december 2017
De anti-kater pil
6 juni 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –