Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
25 maart 2014
Presentatie coaching
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
15 februari 2017
FRIET
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
27 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –