Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
3 december 2015
Ontgif je groenten
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
17 december 2015
Strakke benen en billen?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
12 december 2014
15 foods voor 2015
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
28 april 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –