Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
16 november 2016
Interview Vriendin
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
3 december 2015
Ontgif je groenten
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
17 december 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –