Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
22 mei 2015
Smaak en kleuren
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
30 september 2015
Glutenvrije maand
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
20 juni 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –