Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
4 oktober 2017
Help mij water drinken
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
16 december 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –