Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
8 mei 2014
Mom in shape
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
2 september 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –