Het bedenken van een lekkere maar toch eenvoudige glutenvrije lunch voor op je werk of mee naar school is niet altijd makkelijk. Regelmatig kook ik in de avond net een ruimere portie zodat ik wat overhoud als lunch voor de volgende dag.

Maar eerlijk gezegd houd ik ook erg van variatie en eet ik het liefste elke dag wat anders. Daarom haal ik vaak de onderstaande ingrediënten in huis zodat ik ’s morgens in een paar minuten tijd toch gewoon een bijzonder lekkere boterham kan smeren. Met deze ultieme kipsandwich tover je zo een ware glutenvrije traktatie uit je broodtrommel!

Ingredienten

2 sneetjes Geniusbrood
 (wit, bruin of meergranen)
Roomboter of hummus
Jonge bladspinazie
2 plakjes biologische kipfilet
Feta (fijn gebrokkeld)
Avocado (in partjes)
Tomaat (in partjes)
Pesto

Bereiding

1. Besmeer het brood met boter of hummus en verdeel er gelijkmatig de spinazie over.
2. Verdeel over één van de sneetjes wat plakjes tomaat, avocado en wat feta.
3. Besmeer het andere sneetje met een dun laagje pesto en beleg met de kipfilet.
4. Leg de sneetjes op elkaar en snijd het geheel schuin doormidden zodat het een extra mooie sandwich wordt!

Tekst: Maartje Meijers
Bron: Genius