Misschien ben je samen met ons de Celery Juice Challenge van start gegaan, maar is bleekselderij sap toch niet echt je ding. Je vindt het niet zo lekker en slaat daardoor soms een dag over. Als dit voor jou geldt (maar je wel graag bleekselderij wil blijven gebruiken), is dit recept ideaal voor jou. Deze pesto ga je echt te gek vinden.

De bleekselderij pesto is heel gezond omdat er alleen maar goede ingrediënten in zitten. Denk aan onder andere selderij, knoflook en olijfolie. Deze heerlijke Italiaanse saus is gemakkelijk bereid en om je vingers bij af te likken.

Geen Celery Juice, maar wel bleekselderij pesto:

Ingrediënten

  • 40 gram verpakte peterselie
  • 40 gram selderij
  • 120 gram pistachenoten
  • 180 ml olijfolie
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel rasp van een citroen (biologisch)
  • 3 teentjes knoflook
  • Zout en zwarte peper (naar smaak)

Bereiden

  1. Verwerk de peterselie, bleekselderij, pistachenoten, olijfolie, Parmezaanse kaas, knoflook en de citroenrasp in een keukenmachine, en meng dit tot een gladde massa.
  2. Tot slot: Breng de pesto op smaak met zout en peper, tast toe!

LEES OOK: Celery Juice: dit is de reden waarom het zo gezond is.

Tekst: Inga Stoit