Vivian Reijs: ‘Ik vind het te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. We hebben dezelfde missie’
Ze begon als tv-presentatrice, maar inmiddels heeft Vivian Reijs (39) zich ontpopt tot een van de bekendste gezondheidsdeskundigen van ons land. Gezond leven is haar passie, maar hoe streng is ze thuis voor haar kinderen?
Als Vivian de deur opendoet, schenkt haar zoon James van negen maanden ons vanaf haar arm zijn breedste lach. Ze brengt hem naar boven voor een slaapje, voordat we plaatsnemen aan de grote keukentafel. Vivians healthplatform VivOnline, dat ze drieënhalf jaar geleden begon en dat vol tips en recepten staat, won onlangs een Food Bloggers Award. Iets om trots op te zijn, want in deze tijd zijn er meer foodbloggers dan ooit en klinkt er veel kritiek op strenge voedingstheorieën. Denk aan de bloggers van The Green Happiness en Rens Kroes met haar omstreden kleidieet.
Vind jij die kritiek terecht?
“Ik ben het niet met alle theorieën die worden verkondigd eens. Sommige zijn erg streng – ik kan me voorstellen dat dat mensen afschrikt. Dat is zonde. Maar op zich vind ik het alleen maar te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. Ik geloof niet in concurrentie: het is juist mooi als je samen een missie hebt mensen gezond te maken. Wat ik wél ingewikkeld vind, is dat sommigen adviezen geven zonder dat ze daar een opleiding voor hebben gevolgd. Maar het gaat om de gezondheid van je lezers, dus vind ik dat je alles goed moet kunnen onderbouwen. Mede daarom heb ik allerlei opleidingen en studies gevolgd. Orthomoleculaire voedingsleer bijvoorbeeld, en de opleidingen tot gewichtsconsulent en hormoontherapeut. Daardoor durf ik me uit te spreken. Ik wil gewoon niet dat ik iets roep wat achteraf juist slecht voor je blijkt te zijn.”
Voel je je weleens aangevallen?
“Ik maak me niet zo druk over wat mensen van me vinden, als ik zelf maar weet dat wat ik zeg de waarheid is. Voor goed onderbouwde kritiek sta ik altijd open. En ik hoop dat lezers het kaf van het koren kunnen scheiden. Ik vind: voordat je klakkeloos adviezen opvolgt, moet je iemands achtergrond even checken en bedenken of een leefstijl bij je past.” Je geeft Fit & Gezond-workshops bij Fletcher Hotels. Wat leer je mensen? “Ik geef de workshops samen met biochemicus Erik-Alexander Richter, die echt een wandelende encyclopedie is op gezondheidsgebied. Zelf vertel ik, behalve over gezond eten, ook over mijn ‘gouden regels’: tien stappen naar een gezonder, slanker en blijer leven, die voor iedereen haalbaar zijn. Zoals? Nou, ik begin met suiker, waarom je dat beter minder zou kunnen eten.”
Ga ook naar Vivians workshop!
Benieuwd naar de Fit & Gezond-workshop van Vivian Reijs bij Fletcher Hotels? Vriendin mag 2x 2 tickets weggeven t.w.v. € 69,- per ticket. Klik hier en maak kans.
Geen ticket gewonnen?
Dan krijg je korting en mag je voor € 49,- in plaats van € 69,- naar de workshop. Ga hiervoor naar www.fletcher.nl/vriendin. Daar lees je ook over de mogelijkheid om je tickets uit te breiden met een gezond diner of zelfs een overnachting. Alle deelnemers krijgen een goodiebag mee naar huis t.w.v. € 24,95.
Vivians workshop is op 11 december in het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant ’s-Hertogenbosch in Den Bosch.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
25 juli 2015
Voeding met Viv
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
5 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –