Vivian Reijs: ‘Ik vind het te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. We hebben dezelfde missie’
Ze begon als tv-presentatrice, maar inmiddels heeft Vivian Reijs (39) zich ontpopt tot een van de bekendste gezondheidsdeskundigen van ons land. Gezond leven is haar passie, maar hoe streng is ze thuis voor haar kinderen?
Als Vivian de deur opendoet, schenkt haar zoon James van negen maanden ons vanaf haar arm zijn breedste lach. Ze brengt hem naar boven voor een slaapje, voordat we plaatsnemen aan de grote keukentafel. Vivians healthplatform VivOnline, dat ze drieënhalf jaar geleden begon en dat vol tips en recepten staat, won onlangs een Food Bloggers Award. Iets om trots op te zijn, want in deze tijd zijn er meer foodbloggers dan ooit en klinkt er veel kritiek op strenge voedingstheorieën. Denk aan de bloggers van The Green Happiness en Rens Kroes met haar omstreden kleidieet.
Vind jij die kritiek terecht?
“Ik ben het niet met alle theorieën die worden verkondigd eens. Sommige zijn erg streng – ik kan me voorstellen dat dat mensen afschrikt. Dat is zonde. Maar op zich vind ik het alleen maar te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. Ik geloof niet in concurrentie: het is juist mooi als je samen een missie hebt mensen gezond te maken. Wat ik wél ingewikkeld vind, is dat sommigen adviezen geven zonder dat ze daar een opleiding voor hebben gevolgd. Maar het gaat om de gezondheid van je lezers, dus vind ik dat je alles goed moet kunnen onderbouwen. Mede daarom heb ik allerlei opleidingen en studies gevolgd. Orthomoleculaire voedingsleer bijvoorbeeld, en de opleidingen tot gewichtsconsulent en hormoontherapeut. Daardoor durf ik me uit te spreken. Ik wil gewoon niet dat ik iets roep wat achteraf juist slecht voor je blijkt te zijn.”
Voel je je weleens aangevallen?
“Ik maak me niet zo druk over wat mensen van me vinden, als ik zelf maar weet dat wat ik zeg de waarheid is. Voor goed onderbouwde kritiek sta ik altijd open. En ik hoop dat lezers het kaf van het koren kunnen scheiden. Ik vind: voordat je klakkeloos adviezen opvolgt, moet je iemands achtergrond even checken en bedenken of een leefstijl bij je past.” Je geeft Fit & Gezond-workshops bij Fletcher Hotels. Wat leer je mensen? “Ik geef de workshops samen met biochemicus Erik-Alexander Richter, die echt een wandelende encyclopedie is op gezondheidsgebied. Zelf vertel ik, behalve over gezond eten, ook over mijn ‘gouden regels’: tien stappen naar een gezonder, slanker en blijer leven, die voor iedereen haalbaar zijn. Zoals? Nou, ik begin met suiker, waarom je dat beter minder zou kunnen eten.”
Ga ook naar Vivians workshop!
Benieuwd naar de Fit & Gezond-workshop van Vivian Reijs bij Fletcher Hotels? Vriendin mag 2x 2 tickets weggeven t.w.v. € 69,- per ticket. Klik hier en maak kans.
Geen ticket gewonnen?
Dan krijg je korting en mag je voor € 49,- in plaats van € 69,- naar de workshop. Ga hiervoor naar www.fletcher.nl/vriendin. Daar lees je ook over de mogelijkheid om je tickets uit te breiden met een gezond diner of zelfs een overnachting. Alle deelnemers krijgen een goodiebag mee naar huis t.w.v. € 24,95.
Vivians workshop is op 11 december in het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant ’s-Hertogenbosch in Den Bosch.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
15 februari 2017
FRIET
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
2 januari 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –