Vlak voor onze start aan het vitaliteitsprogramma 7 Day Recharge kregen we vaak te horen: ‘Maar jullie van VivOnline leven toch al heel bewust en gezond?”
Ja, ja, vooruit, gezonde voeding voor lichaam en geest is voor ons (wél middels het 80/20 principe) eigenlijk vaste prik. Maar óók wij van VivOnline roepen vaak dat we het druk hebben, onhaalbare to-do lijstjes, veel gezellige etentjes met wijn, net te lang op instagram, de sportschool sponsoren, én bovenal.. dat we weinig tijd voor onszelf hebben. Kortom, wij gingen graag de uitdaging aan om onze ‘gezonde gewoontes’ tegen het licht te houden en zo méér energie te hebben voor zaken die écht belangrijk voor ons zijn.

Wat belooft het?

De 7 Day Recharge duurt slechts een week. En dat is niet voor niets. We hebben allemaal drukke levens, sociale verplichtingen, ambitieuze doelstellingen en dagelijkse impulsen. 7 dagen is daarbij voor iedereen te overzien. Hoewel je zelf aan het roer staat en kunt bepalen wat je met het programma doet, belooft het je een energiekere, meer gefocuste en positievere versie van jezelf!

energie

En, werkt het voor ons?

De volgende 3 pijlers vormden het fundament voor de 7 Day Recharge:

  • Energie: We gingen op tijd naar bed en stonden –op de eerste 3 ochtenden na- met hetzelfde gemak de volgende ochtend een half uur eerder op. Koffie lieten we staan (en nee, zelfs geen cappuccino’s!) maar dronken wel veel thee en water. En we aten 3 x per dag een gezonde en zelf bereidde maaltijd. Alleen een eitje, plakjes geitenkaas, en ons visje, werden wel gemist. Ze passen volgens ons prima in een gezond voedingspatroon, en liggen dan ook vandaag weer op ons bordje!
  • Focus; we begonnen de dag met de keuze uit 2 fijne yoga en/of meditatieoefeningen. We moesten de eerste dagen wel wennen aan de stem van de meditatiecoach, maar leerden dit na 2 dagen al veel beter ‘los te laten’. En voelden we wat stress opkomen? Dan bood een ademhalingsoefening meteen uitkomst. En ook maakten we een begin met opschrijven en bedenken wat ons -nog meer- gelukkig maakt.
  • Geluk: we bewogen elke dag minstens 30 minuten matig intensief, want bewegen is niet alleen gezond maar maakt óók gelukkig. Halverwege de week doken we het zwembad in, niet alleen sportief maar het werkte ook ontspannend. Eerlijk is eerlijk: de 3 x zweten in de sportschool is ons niet gelukt, daar hebben wij blijkbaar grover geschut voor nodig. Maar hé, het programma leert je ook om keuzes te maken en prioriteiten stellen. En op onze yogamat voelden wij ons duidelijk het meest gelukkig.

De Scorecard

De online scorecard bleek voor ons precies het digitale duwtje in de rug dat we nodig hadden. Op de scorecard kun je aan het einde van elke dag invullen wat je allemaal hebt bereikt. Dit is niet om je te controleren, maar om je te stimuleren.
Slim bedacht, want het afvinken werkt haast verslavend en je baalde er stiekem van als er wat hokjes open blijven staan. Zonder wijzend vingertje, raakten wij dus tóch gemotiveerd. Bovendien is het ook nog mogelijk om persoonlijk contact op te nemen met een van de (life, health, of yoga) coaches waar je voor vragen of goede raad altijd terecht kunt.

Tijd en aandacht voor jezelf

Herken je dit? Vaak op vrijdagavond aan het begin van het weekend, besef je dat het afgelopen week vooral weer veel rennen, hollen en vliegen was. Je neemt je voor het vanaf maandag écht anders aan te pakken. Maar de zondagen die volgen is het vaak hetzelfde liedje. Maar deze zondag was het anders! Ditmaal zaten wij dankzij 7 Day Recharge met een lekker kopje thee en een boek (dat al weken op het nachtkastje lag), heerlijk te ontspannen. Ja je leest het goed, ‘ontspannen’, dat was namelijk de dagopdracht! En we beseften dat het zowaar gelukt was om de afgelopen week meer tijd en aandacht aan onszelf te besteden.

challenge

Op de lange termijn

Meer energie in 7 dagen… dat is natuurlijk reuze fijn. Maar hoe de rest van het jaar dan?
Wij sluiten ons volledig aan bij wat het boek daarover zegt: ‘Of je dit programma nu volgt om je stresslevel te verlagen of om meer uit het leven te halen, de kracht ervan is dat je het juist meteen in je dagelijks leven toepast. Daarmee zal je na de week hoe dan ook bewuster in het leven staan.’
En wat het boek betreft, die kun je er, wanneer nodig, altijd weer bij pakken om je opnieuw te laten inspireren als je de energie weer langzaam voelt weg zakken!

 Aanrader?

Ja! Na 7 Day Recharge voelen wij ons echt lichter en energieker (en dat zonder sapkuur!). Vind jij het ook lastig om bewust te kiezen voor meer tijd en energie voor jezelf? 7 Day Recharge laat je zien dat het écht wel te doen is. Elk uur even een korte pauze van 5 minuten, na 20.30 alle social media even laten voor wat het is, en elke dag een gezonde maaltijd koken is óók een vorm van investeren in jezelf.
Natuurlijk gaat het programma je volle agenda, een kapotte wasmachine, of jammerende kids, niet zomaar uit de weg. Maar het programma geeft je wél een fysieke en mentale boost, waardoor het je beter lukt om innerlijke rust te bewaren.

Wil je meedoen?

Bekijk hier een speciale aanbieding waar jij als lezer van Vivonline gebruik van mag maken!

 

 tekst: Maartje Meijers voor VivOnline

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten