Wat is het toch een rijkdom om moederdag te mogen vieren met mijn 2 grote liefdes Day en James. Mijn eerste moederdag met 2 kindjes is wel heel bijzonder voor mij. En dus verheug ik me enorm op mijn Moederdagontbijtje op bed met mijn schatjes. En natuurlijk geniet ik dan dubbel en dwars van mijn 80-20 regel met een lekker croissantje, eitje en cappuccino. Maar ook een lekker gezond sapje van mijn favoriete sapjesmerk Frecious en mijn zelfgebakken lievelings (Paleo) brood mag die dag eigenlijk niet ontbreken. Ik hoop dus dat jullie net zo lekker gaan genieten van Moederdag als ik. Laat jezelf lekker verwennen door de kleine schatjes, en verras uiteraard ook je eigen moeder met een lief gebaar! Met onze tips moet dat zeker gaan lukken!   

 

Vers gebakken brood

Deze broodmix gebruik ik al een hele tijd, en het werd hoog tijd om mijn enthousiasme hierover met jullie te delen! De Vechtenaer Bio Paleo broodmixen zijn gebaseerd op het paleo principe en bestaan daarom puur en alleen uit noten en zaden. Bovendien is het gegarandeerd zonder sporen van gluten, lactose/zuivel. Waarom ik éxtra fan ben van deze mix? Hij is super snel en makkelijk thuis te maken. Alleen een kwestie van eieren toevoegen! Kind kan de was doen. En zou -al helemaal op moederdag- natuurlijk wel fantastisch zijn. En had ik al verteld dat zodra de mix in de oven staat, je hele huis lekker naar vers gebakken brood gaat ruiken?

De mixen zijn trouwens makkelijk online te bestellen bij Vitamin Store, maar zijn ook in de winkel te verkrijgen bij: Ekoplaza’s en Organic Food For you.

Vers en gezond sapje

Zowel voor, tijdens als na je zwangerschap kan het moederlichaam natuurlijk wel een extraatje gebruiken. Voldoende groente & fruit helpen je als moeder om vitaler zwanger te zijn. Toch zijn er bepaalde bouwstoffen waar je al gauw een tekort aan kunt krijgen, en dat wil je natuurlijk niet. Niet voor jezelf en niet voor je kindje. Maar het is natuurlijk ook weer niet de bedoeling dat je een hele dagtaak hebt aan het aanvullen van deze tekorten. Ik houd het graag simpel. Daarom vind ik zelf de sapjes van Frecious erg fijn. Zij hebben precies voor jou uitgezocht wat je nodig hebt en waarom. Zo ben je er zeker van dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Een lekkere, maar vooral ook simpele toevoeging aan je gezonde lifestyle!

 • Groenten en fruit kunnen helpen zwangerschapskwalen (vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn) te beperken
 • Ze brengen bouwstoffen op niveau en vullen tekorten aan
 • De darmflora van de moeder verbetert en wordt doorgegeven aan het kindje
 • Ze helpen bij de opbouw van een immuunsysteem
 • Groenten tijdens je zwangerschap maken je kindje vroeg bekend met de smaak ervan
 • Ze geven je kindje een goede afweer
 • Na de geboorte helpt het de borstvoeding op gang te krijgen
 • Via borstvoeding krijgen zuigelingen meer mineralen & bouwstoffen binnen zoals o.a. calcium, magnesium en sporenelementen

Gebruiksadvies

 • Maximaal twee flesjes (200ml) per dag
 • Liefst in de ochtend op je nuchtere maag
 • Het liefst een half uur voor een maaltijd
 • Drink er een groot glas water bij
 • Drink min. 2 liter en max. 2 1/2 liter water verdeeld over de dag
 • We raden af te sapvasten of een zware detoxkuur te doen tijdens de zwangerschap

Hoe dan ook, ik word zelf helemaal happy & healthy van zo’n Moederdagontbijtje! En ik hoop dat jullie net zo genieten! Liefs, Vivian

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten