Deze salade kwamen wij voor het eerst tegen tijdens een citytrip naar Stockholm. We bestelden het bij een schattig cafeetje in het oude centrum van de stad: Chokladkoppen. Vooral een hotspot vanwege de fantastische warme dranken, gebakjes en lekkere broodjes. Je kunt er prima terecht voor alle gebakjes die je zo goed kent van de blauw-gele Zweedse meubelgigant. En zelfs chef-kok Jamie Oliver sloeg Chokladkoppen niet over, hij zipte er aan een beker met warme chocolademelk!
Maar, wij kunnen je verzekeren; deze gezonde maaltijdsalade van hun hand moet je ook écht eens proberen! De Zweedse keuken staat niet voor niets bekend om zijn eenvoud. Dus je hebt het zo gemaakt. En, je kunt hem ook nog eens prima van te voren bereiden.
Ingrediënten (1 persoon):
- 1 bakje hüttenkäse
- Een paar handjes sla naar keuze (bv. slamix met rucola)
- Gerookte plakken zalm (bio) (100 gram)
- Half bakje cherrytomaatjes
- Halve komkommer
- Halve avocado
- Paprikareepjes van een halve paprika
- Quinoa, (zilvervlies)rijst of een mix van bv. zilvervlies rijst + spelt én quinoa (75 a 100 gram)
- Peper, zout, beetje citroensap en olijfolie
- Optioneel: Tuinkers (ook lekker: eventueel alfafa als je dat in huis hebt)
De hoeveelheden kun je natuurlijk aanpassen naar je persoonlijke voorkeuren.
Bereiding:
Een kind kan de was doen. Maak een bedje van sla. Verdeel daar de gesneden groentes en quinoa of rijst op. Leg de hüttenkäse en zalm daar bij, en breng op smaak met peper en een beetje zout. Een beetje citroensap houdt je salade lekker fris. Ook als je de salade niet direct opeet. Maak je salade af met een drupje olijfolie om het geheel wat smeuïger te maken.
Varieertip:
Gebruik in plaats van gerookte plakken zalm eens een gebakken/gegrilde moot zalm.
Houd je niet zo van vis? Deze salade is ook heerlijk met wat gerookte, gegrilde, of gebakken (biologische) kip.
Smaklig måltid!
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
25 juli 2015
Voeding met Viv
12 december 2014
15 foods voor 2015
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
9 juni 2016
Rode linzensoep
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
4 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –