Deze salade kwamen wij voor het eerst tegen tijdens een citytrip naar Stockholm. We bestelden het bij een schattig cafeetje in het oude centrum van de stad: Chokladkoppen. Vooral een hotspot vanwege de fantastische warme dranken, gebakjes en lekkere broodjes. Je kunt er prima terecht voor alle gebakjes die je zo goed kent van de blauw-gele Zweedse meubelgigant. En zelfs chef-kok Jamie Oliver sloeg Chokladkoppen niet over, hij zipte er aan een beker met warme chocolademelk!
Maar, wij kunnen je verzekeren; deze gezonde maaltijdsalade van hun hand moet je ook écht eens proberen! De Zweedse keuken staat niet voor niets bekend om zijn eenvoud. Dus je hebt het zo gemaakt. En, je kunt hem ook nog eens prima van te voren bereiden.
Ingrediënten (1 persoon):
- 1 bakje hüttenkäse
- Een paar handjes sla naar keuze (bv. slamix met rucola)
- Gerookte plakken zalm (bio) (100 gram)
- Half bakje cherrytomaatjes
- Halve komkommer
- Halve avocado
- Paprikareepjes van een halve paprika
- Quinoa, (zilvervlies)rijst of een mix van bv. zilvervlies rijst + spelt én quinoa (75 a 100 gram)
- Peper, zout, beetje citroensap en olijfolie
- Optioneel: Tuinkers (ook lekker: eventueel alfafa als je dat in huis hebt)
De hoeveelheden kun je natuurlijk aanpassen naar je persoonlijke voorkeuren.
Bereiding:
Een kind kan de was doen. Maak een bedje van sla. Verdeel daar de gesneden groentes en quinoa of rijst op. Leg de hüttenkäse en zalm daar bij, en breng op smaak met peper en een beetje zout. Een beetje citroensap houdt je salade lekker fris. Ook als je de salade niet direct opeet. Maak je salade af met een drupje olijfolie om het geheel wat smeuïger te maken.
Varieertip:
Gebruik in plaats van gerookte plakken zalm eens een gebakken/gegrilde moot zalm.
Houd je niet zo van vis? Deze salade is ook heerlijk met wat gerookte, gegrilde, of gebakken (biologische) kip.
Smaklig måltid!
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
28 mei 2014
Bloemkool pizza
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
13 augustus 2015
Homemade Hummus
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
20 januari 2020
Omega 3 een onmisbare dagelijkse aanvulling
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
23 februari 2016
Hongergevoel?
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
23 juli 2016
GEZONDE ZOMERSE COCKTAILS
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
4 december 2014
Foodtrends 2015
14 mei 2014
Anoniem –
Duidelijk en goed geholpen. Snelle bezorging
Lenny Boelen –
Anoniem –
Vivian –
Irene Burghouts –
Helpt goed