Het is weekend, dus de borrelnootjes, kaasplankjes, chips en of bitterballetjes komen er weer aan.  Niet zo fijn als je een beetje op de lijn wilt letten. Tuurlijk mag het ook even je 80/20 regel momentje zijn, dus geniet er dan ook echt lekker van. Maar misschien ben je de vette snacks wel een beetje beu op het moment en heb je zin om iets gezonds te snacken, maar wat ook nog eens erg lekker is bij een wijntje!

Een van mijn favoriete snackje is de kikkererwten snack. Deze is, naast gezond, ook nog eens heel lekker en makkelijk om zelf te maken,  ook al ben je geen keukenprinses! 

Recept; Geroosterde Kikkererwten  snack

Wat heb je nodig?

  • pot of blik  kikkererwten
  • halve theelepel uipoeder
  • halve  theelepel kurkumapoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel Pimentón
  • 1 eetlepel olijfolie
  • beetje zout

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C

Stap 2 Laat al het vocht uit de pot of blik lopen. Doe dan de kikkererwten in een kom en meng deze met alle specerijen en de olijfolie. schep het lekker door elkaar. 

Stap 3 Doe een bakpapier op de bakplaat en leg de kikkererwten erop.  Rooster ze dan ongeveer 15 minuten in de oven. Schep ze om na dat kwartiertje en doe ze dan nog even terug de oven in. 

Kijk even of ze lekker knapperig zijn en dan kun je ze serveren!  

Eet lekker!!