Deze salade kwamen wij voor het eerst tegen tijdens een citytrip naar Stockholm. We bestelden het bij een schattig cafeetje in het oude centrum van de stad: Chokladkoppen. Vooral een hotspot vanwege de fantastische warme dranken, gebakjes en lekkere broodjes. Je kunt er prima terecht voor alle gebakjes die je zo goed kent van de blauw-gele Zweedse meubelgigant. En zelfs chef-kok Jamie Oliver sloeg Chokladkoppen niet over, hij zipte er aan een beker met warme chocolademelk!
Maar, wij kunnen je verzekeren; deze gezonde maaltijdsalade van hun hand moet je ook écht eens proberen! De Zweedse keuken staat niet voor niets bekend om zijn eenvoud. Dus je hebt het zo gemaakt. En, je kunt hem ook nog eens prima van te voren bereiden.
Ingrediënten (1 persoon):
- 1 bakje hüttenkäse
- Een paar handjes sla naar keuze (bv. slamix met rucola)
- Gerookte plakken zalm (bio) (100 gram)
- Half bakje cherrytomaatjes
- Halve komkommer
- Halve avocado
- Paprikareepjes van een halve paprika
- Quinoa, (zilvervlies)rijst of een mix van bv. zilvervlies rijst + spelt én quinoa (75 a 100 gram)
- Peper, zout, beetje citroensap en olijfolie
- Optioneel: Tuinkers (ook lekker: eventueel alfafa als je dat in huis hebt)
De hoeveelheden kun je natuurlijk aanpassen naar je persoonlijke voorkeuren.
Bereiding:
Een kind kan de was doen. Maak een bedje van sla. Verdeel daar de gesneden groentes en quinoa of rijst op. Leg de hüttenkäse en zalm daar bij, en breng op smaak met peper en een beetje zout. Een beetje citroensap houdt je salade lekker fris. Ook als je de salade niet direct opeet. Maak je salade af met een drupje olijfolie om het geheel wat smeuïger te maken.
Varieertip:
Gebruik in plaats van gerookte plakken zalm eens een gebakken/gegrilde moot zalm.
Houd je niet zo van vis? Deze salade is ook heerlijk met wat gerookte, gegrilde, of gebakken (biologische) kip.
Smaklig måltid!
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
5 maart 2016
Ultiem geluk
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
28 oktober 2014
Eetdagboek review
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
12 maart 2015
Insecten als snack
23 februari 2016
Hongergevoel?
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
30 augustus 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –