Krijg je visite? Of wil je graag een gezond en lekker tussendoortje mee naar je werk of school? Bananenbrood is dan onze favoriet op de redactie van Vivonline. Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. Het is tevens gezond, glutenvrij en een heerlijk tussendoortje of snel ontbijtje. Maak vandaag nog dit lekkere bananenbrood. Snijd het in plakje, hop in de vriezer en s’ochtends kan het ook eventueel in het broodtrommeltje mee naar school. Dit gaat iedereen thuis heerlijk vinden.
Bananenbrood
Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. In de hele cake zit maar 150 gram meel en is door het gebruik van amandelmeel en havermout ook geschikt voor mensen die minder goed tegen gluten kunnen. De gezonde vetten komen uit de toevoeging van een handje ongebrande noten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, de bananen en dadels zorgen al voor een heerlijke zoete smaak. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 3 (rijpe) bananen
- 3 eieren
- 50 gram (medjool)dadels, zonder pit en kleingesneden
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- handje ongebrande noten (walnoten, amandelen, pecan, hazelnoten, etc!)
- snufje zout
Bereiding
De bereiding is echt een piece of (bananen)cake.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stop alle ingrediënten -behalve de noten- in de blender, en mix alles even goed door elkaar.
Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag.
Giet het geheel in een met bakpapier beklede vorm, en bak het gedurende 3 kwartier totdat het een mooi lichtbruin kleurtje krijgt.
Even laten afkoelen en ENJOY!!
Zin in nog meer lekkere recepten? Probeer dan eens onze carrotcake.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
18 december 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –