Krijg je visite? Of wil je graag een gezond en lekker tussendoortje mee naar je werk of school? Bananenbrood is dan onze favoriet op de redactie van Vivonline. Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. Het is tevens gezond, glutenvrij en een heerlijk tussendoortje of snel ontbijtje.  Maak vandaag nog dit lekkere bananenbrood. Snijd het in plakje, hop in de vriezer en s’ochtends kan het ook eventueel  in het broodtrommeltje mee naar school. Dit gaat iedereen thuis heerlijk vinden.

Bananenbrood

Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. In de hele cake zit maar 150 gram meel en is door het gebruik van amandelmeel en havermout ook geschikt voor mensen die minder goed tegen gluten kunnen. De gezonde vetten komen uit de toevoeging van een handje ongebrande noten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, de bananen en dadels zorgen al voor een heerlijke zoete smaak. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram (medjool)dadels, zonder pit en kleingesneden
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • handje ongebrande noten (walnoten, amandelen, pecan, hazelnoten, etc!)
  • snufje zout

Bereiding

De bereiding is echt een piece of (bananen)cake.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stop alle ingrediënten -behalve de noten- in de blender, en mix alles even goed door elkaar.
Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag.
Giet het geheel in een met bakpapier beklede vorm, en bak het gedurende 3 kwartier totdat het een mooi lichtbruin kleurtje krijgt.

Even laten afkoelen en ENJOY!!

Zin in nog meer lekkere recepten? Probeer dan eens onze carrotcake.

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten