Krijg je visite? Of wil je graag een gezond en lekker tussendoortje mee naar je werk of school? Bananenbrood is dan onze favoriet op de redactie van Vivonline. Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. Het is tevens gezond, glutenvrij en een heerlijk tussendoortje of snel ontbijtje. Maak vandaag nog dit lekkere bananenbrood. Snijd het in plakje, hop in de vriezer en s’ochtends kan het ook eventueel in het broodtrommeltje mee naar school. Dit gaat iedereen thuis heerlijk vinden.
Bananenbrood
Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. In de hele cake zit maar 150 gram meel en is door het gebruik van amandelmeel en havermout ook geschikt voor mensen die minder goed tegen gluten kunnen. De gezonde vetten komen uit de toevoeging van een handje ongebrande noten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, de bananen en dadels zorgen al voor een heerlijke zoete smaak. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 3 (rijpe) bananen
- 3 eieren
- 50 gram (medjool)dadels, zonder pit en kleingesneden
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- handje ongebrande noten (walnoten, amandelen, pecan, hazelnoten, etc!)
- snufje zout
Bereiding
De bereiding is echt een piece of (bananen)cake.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stop alle ingrediënten -behalve de noten- in de blender, en mix alles even goed door elkaar.
Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag.
Giet het geheel in een met bakpapier beklede vorm, en bak het gedurende 3 kwartier totdat het een mooi lichtbruin kleurtje krijgt.
Even laten afkoelen en ENJOY!!
Zin in nog meer lekkere recepten? Probeer dan eens onze carrotcake.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
16 november 2016
Interview Vriendin
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
8 mei 2014
Mom in shape
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
9 augustus 2015
Herman over bonen
1 juli 2016
VEGAN OREO!
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
14 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –