Krijg je visite? Of wil je graag een gezond en lekker tussendoortje mee naar je werk of school? Bananenbrood is dan onze favoriet op de redactie van Vivonline. Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. Het is tevens gezond, glutenvrij en een heerlijk tussendoortje of snel ontbijtje. Maak vandaag nog dit lekkere bananenbrood. Snijd het in plakje, hop in de vriezer en s’ochtends kan het ook eventueel in het broodtrommeltje mee naar school. Dit gaat iedereen thuis heerlijk vinden.
Bananenbrood
Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. In de hele cake zit maar 150 gram meel en is door het gebruik van amandelmeel en havermout ook geschikt voor mensen die minder goed tegen gluten kunnen. De gezonde vetten komen uit de toevoeging van een handje ongebrande noten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, de bananen en dadels zorgen al voor een heerlijke zoete smaak. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 3 (rijpe) bananen
- 3 eieren
- 50 gram (medjool)dadels, zonder pit en kleingesneden
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- handje ongebrande noten (walnoten, amandelen, pecan, hazelnoten, etc!)
- snufje zout
Bereiding
De bereiding is echt een piece of (bananen)cake.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stop alle ingrediënten -behalve de noten- in de blender, en mix alles even goed door elkaar.
Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag.
Giet het geheel in een met bakpapier beklede vorm, en bak het gedurende 3 kwartier totdat het een mooi lichtbruin kleurtje krijgt.
Even laten afkoelen en ENJOY!!
Zin in nog meer lekkere recepten? Probeer dan eens onze carrotcake.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
30 april 2014
ONE event!
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
25 maart 2014
Presentatie coaching
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
25 januari 2015
Glutenintolerantie
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
27 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –