Stress-eten kennen we eigenlijk allemaal. We proppen onze mond vol met vaak ongezonde versnaperingen als we gestresst zijn. En achteraf kunnen we hier flink van balen. Want ieder pondje gaat door het mondje en sommige snaaibuien waren nu eenmaal niet nodig. 

Met deze 7 tips ben je stress-eten vanaf nu de baas:

1. Controleer je trek

Heb je echt honger, eet je uit gewoonte of vanuit een emotie? Als je bij jezelf intuned kun je die vraag vaak al snel beantwoorden. Vanuit dit punt sta je sterker en grijp je waarschijnlijk veel minder snel naar allerlei ongezonde snacks.

2. Doe aan meditatie

Dit zorgt voor minder stress in het algemeen. Als je deze tool kunt inzetten kun je je gedachten behoorlijk goed controleren. Het houdt je gefocust, het vermindert stress en dat scheelt je dus ook een hoop gesnaai.

3. Neem een pauze

Als je het gevoel hebt dat je op het punt staat om je stress weg te eten is het aan te raden om even pauze te nemen. Ga een rondje om en verlaat even tijdelijk het huis of je werkplek. Deze switch kan namelijk je stresslevel verlangen.

4. Sla groente in

Ze zeggen wel eens ‘’uit het oog, uit het hart’’, laat dit voor alle ongezonde voedingswaren gelden. Zorg dat je keukenkastjes en koelkast gevuld zijn met voedzaam eten. Als je uit stress wilt knagen kun je dit lekker op een wortel doen.

Tip: gooi je gezonde avondeten niet weg en bewaar dit in deze bakjes, zodat je de volgende dag een voedzame en heerlijke lunch hebt! Ik doe dat zelf ook altijd en het zorgt er toch voor dat je de nodige vitamines naar binnen krijgt. Ik vind deze bakjes heel fijn omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).

5. Zorg dat je voldoende slaapt

Als je niet voldoende slaapt heb je al snel meer honger. Ons cortisolgehalte is hoger bij minder slaap uren en dat maakt dat we willen snaaien. Probeer daarom altijd 7 tot 8 uur te slapen.

6. Blijf gehydrateerd

Zorg dat je veel water drinkt. Vaak kun je door de stress denken dat je trek hebt terwijl je eigenlijk dorst hebt. Het is makkelijk om het aantal liters wat je drinkt bij te houden in een fles, zo weet je hoe je water intake verloopt. Tip: ik heb zelf deze mooie, geïsoleerde en fijne fles die vrij is van BPA, maar ook BPS en BPF.

LEES OOK: Dit zijn de 5 dingen die gebeuren als je direct na het opstaan een glas water drinkt.

7. Wees lief voor jezelf

Stress-eten gebeurt nu eenmaal soms en dit betekent niet het einde van de wereld. We eten allemaal wel eens vanuit bepaalde emoties, dus wees niet te streng voor jezelf als dit gebeurt. Met bovenstaande tips kun je er wellicht beter mee overweg.

Tip: Just Relax supplement

Heb jij op dit moment veel stress? Stress is de allergrootste boosdoener voor onze hormonen! En omdat ons leven tegenwoordig zo stressvol is en zoveel stressfactoren kent, blijft ons cortisol niveau te lang te hoog. Alle reden dus om goed met stress om te gaan en je bijnieren en schildklier op te krikken! Daarom heb ik het Just Relax supplement ontwikkeld. Om ervoor te zorgen dat jij je wat relaxter, meer ontspannen voelt en minder stress ervaart.

Wil jij minder stress ervaren en je meer relaxed voelen? Klik dan hier om het supplement te bestellen.

 

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten