Het is dé nieuwe foodtrend: eten uit een bowl!
Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten!
Ontbijten uit een bowl
Het eerste boek van Denise stond volledig in het teken van ontbijt. En dan specifiek ontbijtgerechten die je gewoon de héle dag door kunt en mag eten (oftewel; ‘All-Day Breakfast’). Omdat dit eerste boek al een groot succes bleek, had het dan ook niet anders gekund dat er in haar tweede boek ook een heerlijk ontbijtreceptje in zou staan. Maar dan wel uit een bowl natuurlijk. Wij mogen hem alvast met je delen!
Good morning-bowl
Bij Egg Shop in New York serveren ze alleen maar gerechten met ei en vooral de cruisers (‘It’s in a bowl!’) zijn populair. Deze ontbijtbowl met avocado, geroosterde tomaatjes en een zachtgekookt eitje is mijn variatie op zo’n cruiser. Je kunt de ingrediënten hieronder als een suggestie zien; gebruik vooral de restjes die je toevallig nog in de koelkast hebt staan. In plaats van zalm kun je bijvoorbeeld een andere gerookte vis of plakjes uitgebakken bacon gebruiken. En voor een snellere versie vervang je de yoghurtdressing gewoon door een scheutje lekkere olijfolie.
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
2 eieren
125 g cherrytomaatjes
1 avocado
evt. restje couscous, rijst of
quinoa
50 g gerookte zalm, in plakjes
grof zeezout, om te bestrooien
voor de dressing:
3 el yoghurt
1 el olijfolie
½ el citroensap
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Breng een pan met water aan de kook, leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 6 minuten halfzacht. Leg de tomaatjes ondertussen onder de ovengrill, tot ze licht verkleuren en openbarsten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften er voorzichtig uit. Verdeel de granen, avocadohelften, zalm en geroosterde tomaatjes over 2 kommen. Pel de gekookte eieren, snijd ze doormidden en leg in elke kom 2 helften. Bestrooi alles met peper en grof zeezout.
Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer bij de ontbijtbowl.
Variatie: vervang de zalm door feta en besprenkel de ontbijtbowl met pikante chilisaus.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
1 april 2015
Saoto soep
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
10 juni 2015
SLA: het kookboek
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
30 september 2015
Glutenvrije maand
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
11 september 2014
Eetdagboek review
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
6 juli 2014
Anoniem –
Duidelijk en goed geholpen. Snelle bezorging
Lenny Boelen –
Anoniem –
Vivian –
Irene Burghouts –
Helpt goed