Het is dé nieuwe foodtrend: eten uit een bowl!
Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten!
Ontbijten uit een bowl
Het eerste boek van Denise stond volledig in het teken van ontbijt. En dan specifiek ontbijtgerechten die je gewoon de héle dag door kunt en mag eten (oftewel; ‘All-Day Breakfast’). Omdat dit eerste boek al een groot succes bleek, had het dan ook niet anders gekund dat er in haar tweede boek ook een heerlijk ontbijtreceptje in zou staan. Maar dan wel uit een bowl natuurlijk. Wij mogen hem alvast met je delen!
Good morning-bowl
Bij Egg Shop in New York serveren ze alleen maar gerechten met ei en vooral de cruisers (‘It’s in a bowl!’) zijn populair. Deze ontbijtbowl met avocado, geroosterde tomaatjes en een zachtgekookt eitje is mijn variatie op zo’n cruiser. Je kunt de ingrediënten hieronder als een suggestie zien; gebruik vooral de restjes die je toevallig nog in de koelkast hebt staan. In plaats van zalm kun je bijvoorbeeld een andere gerookte vis of plakjes uitgebakken bacon gebruiken. En voor een snellere versie vervang je de yoghurtdressing gewoon door een scheutje lekkere olijfolie.
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
2 eieren
125 g cherrytomaatjes
1 avocado
evt. restje couscous, rijst of
quinoa
50 g gerookte zalm, in plakjes
grof zeezout, om te bestrooien
voor de dressing:
3 el yoghurt
1 el olijfolie
½ el citroensap
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Breng een pan met water aan de kook, leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 6 minuten halfzacht. Leg de tomaatjes ondertussen onder de ovengrill, tot ze licht verkleuren en openbarsten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften er voorzichtig uit. Verdeel de granen, avocadohelften, zalm en geroosterde tomaatjes over 2 kommen. Pel de gekookte eieren, snijd ze doormidden en leg in elke kom 2 helften. Bestrooi alles met peper en grof zeezout.
Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer bij de ontbijtbowl.
Variatie: vervang de zalm door feta en besprenkel de ontbijtbowl met pikante chilisaus.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
11 september 2014
Eetdagboek review
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
28 maart 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –