Het is dé nieuwe foodtrend: eten uit een bowl!
Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten!
Ontbijten uit een bowl
Het eerste boek van Denise stond volledig in het teken van ontbijt. En dan specifiek ontbijtgerechten die je gewoon de héle dag door kunt en mag eten (oftewel; ‘All-Day Breakfast’). Omdat dit eerste boek al een groot succes bleek, had het dan ook niet anders gekund dat er in haar tweede boek ook een heerlijk ontbijtreceptje in zou staan. Maar dan wel uit een bowl natuurlijk. Wij mogen hem alvast met je delen!
Good morning-bowl
Bij Egg Shop in New York serveren ze alleen maar gerechten met ei en vooral de cruisers (‘It’s in a bowl!’) zijn populair. Deze ontbijtbowl met avocado, geroosterde tomaatjes en een zachtgekookt eitje is mijn variatie op zo’n cruiser. Je kunt de ingrediënten hieronder als een suggestie zien; gebruik vooral de restjes die je toevallig nog in de koelkast hebt staan. In plaats van zalm kun je bijvoorbeeld een andere gerookte vis of plakjes uitgebakken bacon gebruiken. En voor een snellere versie vervang je de yoghurtdressing gewoon door een scheutje lekkere olijfolie.
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
2 eieren
125 g cherrytomaatjes
1 avocado
evt. restje couscous, rijst of
quinoa
50 g gerookte zalm, in plakjes
grof zeezout, om te bestrooien
voor de dressing:
3 el yoghurt
1 el olijfolie
½ el citroensap
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Breng een pan met water aan de kook, leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 6 minuten halfzacht. Leg de tomaatjes ondertussen onder de ovengrill, tot ze licht verkleuren en openbarsten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften er voorzichtig uit. Verdeel de granen, avocadohelften, zalm en geroosterde tomaatjes over 2 kommen. Pel de gekookte eieren, snijd ze doormidden en leg in elke kom 2 helften. Bestrooi alles met peper en grof zeezout.
Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer bij de ontbijtbowl.
Variatie: vervang de zalm door feta en besprenkel de ontbijtbowl met pikante chilisaus.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
8 september 2015
Healthy Kids
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
1 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –