Iedere ouder herkent het: de uitdaging om je kids gezond en lekker te laten eten. Soms kun je daarbij wel wat tips gebruiken. Zelf vind ik het in elk geval heel belangrijk om mijn kinderen zo veel mogelijk natuurlijke en voedzame producten te geven. En ik laat je graag zien dat dit helemaal niet zo moeilijk is. De natuur biedt je namelijk alles wat je daarvoor nodig hebt!

Smaakontwikkeling van kinderen

Kinderen geven de voorkeur aan milde en zachte smaken, en dat is zeker niet altijd aanstellerij. Als baby heb je namelijk maar liefst duizenden smaakpapillen. Dat is veel meer dan een volwassenen die op zijn 30e nog maar zo’n 250 smaakpapillen heeft. Dat maakt baby’s en ook (jonge) kinderen veel gevoeliger voor smaken.

Wennen aan smaken

Toch kun je wel invloed uitoefenen op de smaakontwikkeling van je kind. Ondanks hun voorkeur voor milde smaken (= vaak zoet), kun je kinderen leren wennen aan smaken zoals bitter en zuur. Door ze dit regelmatig te geven, gaan ze deze smaken vanzelf steeds meer waarderen.

Groenten en fruit in een spread!

Uit eigen ervaring weet ik dat het vaak niet werkt als je kinderen een stuk paprika, wortel of kiwi voor hun neus houdt. Daarom ben ik groot fan van groente en fruit in een spread. Op een hele makkelijke manier kun je kinderen zo laten wennen aan de smaak van groenten of zure/bittere fruitsoorten. Natuurlijk proef ik deze spreads wel altijd even voor. Want naast dat ik het belangrijk vind dat voeding natuurlijk en voedzaam is, moet het natuurlijk ook lekker smaken. Maar sinds wij thuis de spreads van Zonnatura hebben geproefd, staan deze regelmatig bij ons op de ontbijt- en lunchtafel. Niet alleen ikzelf, maar ook de kids hebben de smaak van deze spreads helemaal goed gekeurd. Ze smeren het liefst een dikke laag (vooruit, dat mag dan) op hun speltboterham of rijstewafel. De Zonnatura fruitspreads vinden ze bijvoorbeeld erg lekker door de havermout of op een boekweitpannenkoek.

Het beste uit de natuur

Waarom mijn kids deze spreads zo lekker vinden? Waarschijnlijk doordat je de puurheid van de ingrediënten proeft. De natuur biedt ons de beste ingrediënten, en die zijn té lekker om niet te delen. Zonnatura begrijpt dat en heeft daarom al deze natuurlijke lekkere en voedzame biologische ingrediënten in haar producten gestopt. En zo kan ik dankzij Zonnatura op een simpele manier al het goede uit de natuur doorgeven aan mijn gezin.

zonnatura groenten kids

Een voedzaam feestje

Voor kinderen wordt het natuurlijk nog leuker wanneer ze er zelf mee aan de slag kunnen. Geef ze bijvoorbeeld hun eigen rijstewafels en laat ze die lekker versieren met groente-en fruitspreads. Je kunt eventueel ook nog wat andere toppings toevoegen zoals plakjes komkommer, tomaat of ei.. En het fijne is: het kost je weinig tijd en moeite. Zo blijft het voor iedereen een lekker én voedzaam feestje.

#vivonline #ad #vivad

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten