Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!

Chips van Nori

Ingrediënten:

  • 10 normvellen (zie tip)
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • borsteltje

Bereiding:

Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten

Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tip – Niet enkel bij het aperitief

Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.

Tip – Nori

Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.

Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.

Het boek van Pascale Naessens

Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP

Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten