Zit jij ook vaak ’s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerde berichten
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
10 augustus 2015
Lekker in je bikini!
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
1 juli 2016
VEGAN OREO!
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
25 maart 2014
Presentatie coaching
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
11 juli 2019
Zo zorg je voor meer proteïne in je maaltijden
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
10 oktober 2016