Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
12 september 2017
Recept: good for the brains food
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
22 september 2015
Beste eitjes
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
1 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –