Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
9 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –