Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
23 maart 2015
Dopper winnen
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
7 mei 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –