Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
16 november 2016
Interview Vriendin
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
11 september 2014
Eetdagboek review
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
29 september 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –