Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
3 september 2015
Gezonde chocopasta
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
4 oktober 2017
Help mij water drinken
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
5 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –