Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
10 november 2015
Viv Health Event
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
25 maart 2015
De vetfluisteraar
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
4 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –