Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
8 september 2015
Healthy Kids
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
12 september 2017
Recept: good for the brains food
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
28 februari 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –