Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
9 augustus 2015
Herman over bonen
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
10 juni 2015
Raw kokos snack
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
15 oktober 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –