Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
17 december 2015
Strakke benen en billen?
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
9 november 2014
Herfstige salade
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
30 juni 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –