Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
4 november 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –