Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
9 augustus 2015
Herman over bonen
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
3 september 2015
Boerenkoolchips
4 oktober 2017
Help mij water drinken
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
24 november 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –