Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
25 juli 2015
Voeding met Viv
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
8 januari 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –