Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 december 2014
Sporttrends 2015
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
28 juni 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –