Ik wil wel gezond eten maar ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen! Drukke baan, kinderen, laat thuis, sociale verplichtingen en eigenlijk te moe om dan nog iets te doen! Terwijl we weten dat het beter is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten en te gaan sporten in plaats van op de bank neer te ploffen met een magnetron maaltijd.

Komt dit je bekend voor? Hier 6 tips die je misschien kunnen helpen om toch gezond te eten ondanks de tijdnood!

 1. Maak je ontbijt de avond van te voren

  Als je je ontbijt de avond van te voren al klaar hebt gemaakt betekent dit dat je ’s morgens alleen maar je koelkast hoeft open te doen en het op te eten! Dat scheelt ontzettend veel tijd en je hebt geen excuses meer voor een ongezond ontbijt of het zelfs te skippen!

 2. Kook grote hoeveelheden en dubbele porties

  Geroosterde of gestoomde groentes, soep, quinoa/bruine rijst zijn gezonde en makkelijk te bereiden maaltijden! Als je hier extra veel van maakt en daarna bewaard in goed afgesloten bakjes in de koelkast heb je er meerdere dagen plezier van!

 3. Neem fruit als snack

  Fruit is het ideale makkelijke snelle tussendoortje! Het geeft je meteen goede energie. Het is makkelijk, snel en je kunt goed variëren.

 4. Maak een boodschappenlijst en doe 1x per week boodschappen

  Ik heb geen tijd om gezonde boodschappen te doen! Dit excuus hoor ik helaas erg vaak. Maar als je je maaltijden van te voren zo goed als bedenkt voor de rest van de week, je kookt extra veel en dubbele porties, maakt 1 grote boodschappenlijst dan hoef je maar 1x boodschappen te doen! Bijvoorbeeld in het weekend. Zo ben je klaar voor de rest van de week!

 5. Gebruik je vriezer

  Vries je extra porties in, zo heb je altijd wat achter de hand in echte nood!

 6. Probeer altijd wat snack groentes in je koelkast te hebben (zoals komkommer, wortel, paprika etc)

  Als deze voedingsmiddelen standaard op je boodschappenlijstje staan is er altijd iets in huis wat je snel kunt pakken om te snacken. Neem er een lekkere humus bij en je bent klaar! Hartstikke gezond!

Als je dit weet toe te passen tussen alle drukte door zal je lichaam je dankbaar zijn en krijg je er veel voor terug! Of probeer in ieder geval een aantal van bovenstaande tips!

Succes!

Tekst: Suzanne van Laar voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten