Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 maart 2015
Dopper winnen
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
18 augustus 2015
Slanke salade
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
2 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –