Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 oktober 2014
Eetdagboek review
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
31 oktober 2018
Anoniem –
Duidelijk en goed geholpen. Snelle bezorging
Lenny Boelen –
Anoniem –
Vivian –
Irene Burghouts –
Helpt goed