Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
4 december 2014
Foodtrends 2015
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
15 juni 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –