Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
29 december 2017
De anti-kater pil
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
3 september 2015
Gezonde chocopasta
2 juli 2014
Aan het infuus
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
22 mei 2015
Smaak en kleuren
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
22 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –