Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
23 maart 2015
Dopper winnen
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
21 augustus 2017
Avocado risotto
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
28 februari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –