Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
29 december 2017
De anti-kater pil
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
28 oktober 2014
Eetdagboek review
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
8 maart 2016
Detox kan elke dag
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
15 april 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –