De manier waarop je je dag begint kan veel betekenen voor de rest van je dag. Wanneer je gestresst begint bestaat er een kans dat je dit de rest van de dag bent. Een gezonde start kan dus een geslaagde dag betekenen! Neem het heft in eigen handen en begin je dag in het vervolg gezond.

Geen schermen bij de opstart

Wanneer de wekker gaat grijpen we al snel naar onze telefoon. Het gebeurt automatisch zonder dat we er al te veel erg in hebben. Wanneer je opstaat met e-mails, Instagram en Facebook kan dit behoorlijk veel zijn voor onze hersenen op de vroege ochtend. Start daarom op zonder prikkelende beeldschermen. Geef jezelf dus minstens 30 minuten de tijd om op te starten zonder al die alledaagse afleidingen.

TIP: luister nu naar mijn audiotraining STOP PMS, en zeg vaarwel tegen al jouw nare PMS klachten.

Mediteer (op de makkelijke manier)

Laat je niet afschrikken door het woordje meditatie, je hoeft namelijk geen yogi te worden om dit te kunnen doen. Mediteren hoeft namelijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn en het hoeft ook zeker niet lang te duren. Zoek thuis een rustig plekje op en neem 5 minuten de tijd om je hier even terug te trekken. Focus je op een kalme ademhaling en laat de gedachten varen. Deze paar korte minuten zorgen ervoor dat jouw hersenen en lijf de dag aan kunnen.

Stretchen bij opstaan

Wanneer je wakker wordt is stretchen iets heerlijks. Je vertelt je lichaam op een subtiele wijze dat haar dag gaat beginnen. Je maakt alle spieren even warm en wakker, en hierdoor voel je je gelijk een stuk wakkerder. Stretch nog voor je gaat ontbijten, doe dit dus gelijk bij de opstart. Wanneer je geest en lichaam wakker zijn geschud begin je aan al het andere. Op deze manier ga jij je dag krachtig van start.

Vitamine kick-start

Een gezond ontbijt doet wonderen voor het lichaam. Je gunt jezelf namelijk de meest mooie ingrediënten die jouw lichaam goed kan gebruiken. De Vitamix is een uitkomst op het gebied van smoothies, gecombineerd met de green juice poeder van Superfoodies, zit je helemaal goed! Je kan je smoothie bijvoorbeeld samenstellen met banaan, amandelmelk en avocado en hier een schep van het groene poeder aan toevoegen. Een (nog) gezonder begin van je dag kan je jezelf naast niet gunnen!

Dankbaar zijn

Vaak gaan onze gedachten uit naar negatieve dingen en alledaagse stress. Hierdoor zijn we geneigd al het mooie en positieve in ons leven te vergeten. Hoe donker de wolken boven ons hoofd ook kunnen zijn er is altijd wel een lichtpuntje. Of dit nu gaat om de loyale zus, super mama, trouwe vriend, lieve kind of leuke baan, er schuilt hoe dan ook iets prachtigs in iedere dag! Denk aan wat jouw lief is en aan jouw rijkdom, je voelt je hierdoor licht en krachtig.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten