Heb je niet altijd zin in een warme maaltijd, wanneer het weer warmer wordt? Of heb je geen zin en tijd om te koken? Maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Dan is een makkelijke salade de perfecte uitkomst! Deze frisse veldsla / spinazie salade met gebakken champignons en feta staat zo op tafel! Tip: maak een beetje extra, ook lekker als lunch voor de volgende dag.
De salade bestaat vooral uit veldsla, wat erg gezond is. De naam veldsla is een tikje verwarrend want veldsla is namelijk geen sla maar behoort tot de kruiden. Veldsla vindt zijn oorsprong in Europa en groeit ook in het wild. Veldsla is enorm gezond, het bevat vitamine C, caroteen en ijzer en uitzonderlijk hoge omgea 3 vetzuren. Nog een weetje is dat veldsla geen suikers bevat. Wie ‘s winters regelmatig veldsla op het menu plaatst zorgt goed voor zichzelf. Want precies deze elementen houden ons immuunsysteem in prima conditie.
Nodig (voor 2 personen):
– 1 zak veldsla
– 1 ui
– 1 bakje (kastanje) champignons
– een handjevol spinazie
– 1 el balsamico
– 1 teentje knoflook
– 100 gr feta
– peper en zout
– olijfolie
Hoe maak je het?
– Snijd de ui in ringen en champignons in partjes. Bak de uien en champignons bruin.
– Snijd ondertussen de feta in blokjes en maak de dressing van balsamico en olijfolie. Roer hiervoor 1 eetlepel balsamico en 2 eetlepels olijfolie en een uitgeperst teentje door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
– Verdeel de veldsla, spinazie en feta over de borden en garneer met de champignons. Maak de salade af met de dressing.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
25 maart 2015
De vetfluisteraar
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
30 september 2015
Glutenvrije maand
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
10 juli 2015
Voeding met Viv
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
6 oktober 2014
Eetdagboek review
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
18 juli 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –