Een drukke baan, je huishouden, kinderen en een sociaal leven kunnen er voor zorgen dat het sporten er een beetje bij in schiet. Maar er zijn nog zoveel manieren om te bewegen en je lichaam te trainen en dat kan altijd en overal, zelfs onderweg naar je werk! VivOnline geeft je aantal tips:

1.     Bekkenbodemversterking
Een sterke bekkenbodemspier draagt bij aan een goede houding, spijsvertering en zelfs een beter seksleven! Wanneer je de oefening goed uitvoert zal je voelen dat je stuitje iets naar voren gaat en je lage buikspieren aangespannen zullen worden. Deze oefening kan je echt overal doen, in de auto, bus en trein.

2.     Balanceren op 1 voet
Balanceer op 1 voet gedurende 30 seconden. Als je een goede houding hebt zal je nauwelijks wankelen en werk je ondertussen aan een sterker en langer lichaam!

3.     Bovenbeen oefening
Deze oefening is ideaal voor het binnenste gedeelte van je bovenbeen. Als je op trein, bus of tram zit te wachten, probeer dan eens het volgende: klem je tas, portemonnee of krant tussen je benen en plaats je voeten recht onder je knieën. Knijp nu je benen tegen elkaar voor die sterke en slanke bovenbenen!    

4.     Op je tenen!
Lift je hielen omhoog zodat je balanceert op de bal van je voet. Deze oefening is ideaal voor de buitenkant van je schenen en geven die mooie gespierde schenen en kuiten!

5.     Squat it!
Een muurtje tijdens het wachten of de muur van je kantoor tijdens het bellen is ideaal voor deze oefening. Ga met je rug tegen de muur staan en je voeten ongeveer 20 cm voor de muur. Zak dan naar beneden totdat je in hoek van 90 graden zit. Probeer dit een halve minuut vol te houden, dit is namelijk erg goed voor je bovenbenen!

Bewegen kan altijd!

En last but not least: pak eens de fiets, stap een halte eerder uit bij de bus of trein of neem wat vaker de trap in plaats van de lift! Mooie, slanke en sterke benen gegarandeerd! Heb je zelf nog meer goede oefeningen die je onderweg of tijdens je werk doet? Laat het ons weten, we zijn erg benieuwd!

Tekst: Ms. Jules voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten