Het drinken van water is essentieel voor je gezondheid, maar met name voor je darmen. Zo goed als al je weerstand wordt bepaald in je darmen. Hoe zorg je voor een optimale darmflora en dus een blakende gezondheid?

Wist je dat?

  • 80% van je weerstand wordt bepaald in de darmen?
  • Dat ook je darmen de nodige verzorging kunnen gebruiken?
  • Colon Hydrotherapie, in de volksmond ‘Hoge Darmspoeling’, een van de oudste therapieën is?
  • Dat de darm als orgaan makkelijk op emoties reageert en een schone darm bijdraagt aan innerlijke rust en een scherpere focus?

Hollywood Glow

In Duitsland en Amerika is het al veel bekender en gebruikelijker om een Colon Hydrobehandeling te doen. Er wordt ook gefluisterd dat diverse celebs in Hollywood het doen. Why do you think they Glow?! Ook door grote voorstanders ervan, als David Wolfe en Anthony Robbins, is het inmiddels beter bekend geworden. Niet gek ook. Immers, 80 procent van onze vitaliteit wordt bepaald in de darmen, waar immuniteit en onvatbaarheid voor ziekten worden opgebouwd. Dus een goede conditie en een goed darmmilieu zijn essentieel voor het functioneren van de darm en bevorderen een goede algehele gezondheid. De belangrijkste oorzaken voor een onbalans in onze darmen en darmflora is stress, onvolwaardige voeding en een onregelmatige levensstijl waar velen van ons toch mee te maken hebben.

Wat is Colon Hydrotherapie?

Tijdens de Colon Hydrobehandeling wordt de dikke darm op een zachte wijze gereinigd met schoon gefilterd water op lichaamstemperatuur. Dit wordt gedaan met behulp van een professioneel apparaat dat de druk in de darmen in de gaten houdt. Kaja Kalina, Colon Hydrotherapeute: “De kunst van goede Colon Hydrotherapie is naar mijn mening niet ‘hoe meer water hoe beter’. Ik wil juist voorkomen dat er stressmomenten in de buik ontstaan en gebruik onder andere de SlowFlo methode, een zachte wijze van water ontvangen. Mijn behandelingen zijn volledig gericht op ontspanning. Het buikgebied is immers nauw verbonden met emoties en het wordt niet voor niets het tweede hersengebied genoemd. Als cliënten het voor de eerste keer spannend vinden, hoor ik achteraf “Dat viel me 100 procent mee” of “Heb ik me hier nu druk om gemaakt?”.”

Wat doet het met je?

Colon Hydrotherapie volgens de SlowFlo methode is een zachte, veilige en effectieve methode waarbij het lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen en toxinen. Het wegnemen van die overtollige en aangekoekte massa in de dikke darm ervaren mensen als schoon en opgelucht.De behandeling is ook een mooie methode om een begin te maken in de omschakeling naar een eet- en leefwijze die je niet alleen vitaler maar ook meer happy maakt. Als je eenmaal hebt ervaren hoe het voelt om schoon te zijn, zeker nadat je hebt gezien hoeveel afvalstoffen het lichaam tijdens de behandeling heeft verlaten, dan wil je niets anders dan het lichaam schoon en gezond te houden. Het is alsof je een soort schoonheidsbehandeling van binnen hebt gehad. Door deze wijze van ontgiften kun je diverse voordelen ervaren als: meer energie, gave huid, verlichting van hoofdpijn en/of migraines, verbeterde nachtrust, fysiek en mentaal meer in balans, duidelijke verbetering van de stoelgang/ spijsvertering en betere opname van voedingsstoffen.

Is het wel nodig, ons lichaam reinigt zichzelf toch al?

Ons lichaam reinigt zichzelf voortdurend. Echter door de grote hoeveelheden schadelijke stoffen die onder andere zitten in onze voeding, cosmetica, schoonmaakmiddelen, medicijnen, water en lucht (tja de frisse alpenlucht ademen we hier helaas niet in), heeft ons lichaam het zwaar te verduren. Het klinkt misschien heftig maar we leven toch in een soort toxische soep. En om dat een handje te helpen is dit een zachte, eenvoudige en effectieve wijze van detoxen. Daarnaast wordt 90 procent van de serotonine productie, het goed-gevoel-hormoon, aangemaakt en opgeslagen in de dikke darm. En als dit hormoon een beter milieu heeft waar die goed zijn werk kan doen word ook jij veel meer happy! Wil je meer weten?


Tekst: Redactie VivOnline voor VivOnline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten