Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel van groene smoothies en gezonde sapjes gehoord. Groene smoothies en gezonde sapjes zitten boordevol vitaminen en mineralen en zijn een snelle manier om je dagelijkse portie groenten en fruit binnen te krijgen. Om deze smoothies en sapjes te maken heb je natuurlijk wel de juiste apparatuur nodig zoals een blender of slowjuicer. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze apparaten?
Blender
Een blender versnijd groenten en fruit fijn door middel van scherpe mesjes die ronddraaien in een kan. De schillen en pulp blijven achter in de kan waardoor er een glad en wat dikker mengsel ontstaat. De vezels van het groenten en fruit worden door de blender fijngemalen waardoor ze makkelijk verteerbaar zijn.
Groene smoothies
In principe kunnen alle soorten groenten en fruit in een blender behalve wortelen. Dus ook het zachte fruit zoals aardbei en banaan. Met een blender maak je dus die heerlijke groene smoothies vaak gemengd met water, yoghurt of melk. Groene smoothies zijn sterk verzadigd en geven lang energie. Ze zijn dan ook zeer geschikt als ontbijt of tussendoortje. Ook kun je de blender gebruiken voor het bereiden van soep, het crunchen van ijs of alleen om te mixen en pureren.
Slowjuicer
De slowjuicer perst of kauwt op een zeer langzame manier de groenten en fruit fijn waardoor er geen warmte vrijkomt. Hierdoor blijven er meer vitaminen, mineralen en enzymen behouden dan met een blender. In een slowjuicer worden onverteerbare vezels gescheiden van het sap waardoor je een glad sapje krijgt. Het pulp wordt in een apart bakje opgevangen en kun je hergebruiken voor bijvoorbeeld het maken van muffins of groenteburgers.
Gezond sapje
Weggooien is dus zonde! Een gezond sapje maak je dus met de slowjuicer. Gezonde sapjes ontlasten de spijsvertering en geven een snelle opname van voedingsstoffen waardoor ze een ideale energieboost zijn. Ook kun je met de slowjuicer notenmelk, soep, sauzen en soms zelfs ijs maken.
En ben je eruit? Ga jij voor de goed vullende smoothies en kies je voor een blender of vind je de gezondheidsvoordelen van de slowjuicer belangrijker?
Tekst: Maartje van Rooij
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
6 oktober 2014
Eetdagboek review
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
6 september 2016
Keltisch zeezout
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
5 maart 2016
Ultiem geluk
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
2 juli 2014
Aan het infuus
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
19 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –