Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel van groene smoothies en gezonde sapjes gehoord. Groene smoothies en gezonde sapjes zitten boordevol vitaminen en mineralen en zijn een snelle manier om je dagelijkse portie groenten en fruit binnen te krijgen. Om deze smoothies en sapjes te maken heb je natuurlijk wel de juiste apparatuur nodig zoals een blender of slowjuicer. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze apparaten?
Blender
Een blender versnijd groenten en fruit fijn door middel van scherpe mesjes die ronddraaien in een kan. De schillen en pulp blijven achter in de kan waardoor er een glad en wat dikker mengsel ontstaat. De vezels van het groenten en fruit worden door de blender fijngemalen waardoor ze makkelijk verteerbaar zijn.
Groene smoothies
In principe kunnen alle soorten groenten en fruit in een blender behalve wortelen. Dus ook het zachte fruit zoals aardbei en banaan. Met een blender maak je dus die heerlijke groene smoothies vaak gemengd met water, yoghurt of melk. Groene smoothies zijn sterk verzadigd en geven lang energie. Ze zijn dan ook zeer geschikt als ontbijt of tussendoortje. Ook kun je de blender gebruiken voor het bereiden van soep, het crunchen van ijs of alleen om te mixen en pureren.
Slowjuicer
De slowjuicer perst of kauwt op een zeer langzame manier de groenten en fruit fijn waardoor er geen warmte vrijkomt. Hierdoor blijven er meer vitaminen, mineralen en enzymen behouden dan met een blender. In een slowjuicer worden onverteerbare vezels gescheiden van het sap waardoor je een glad sapje krijgt. Het pulp wordt in een apart bakje opgevangen en kun je hergebruiken voor bijvoorbeeld het maken van muffins of groenteburgers.
Gezond sapje
Weggooien is dus zonde! Een gezond sapje maak je dus met de slowjuicer. Gezonde sapjes ontlasten de spijsvertering en geven een snelle opname van voedingsstoffen waardoor ze een ideale energieboost zijn. Ook kun je met de slowjuicer notenmelk, soep, sauzen en soms zelfs ijs maken.
En ben je eruit? Ga jij voor de goed vullende smoothies en kies je voor een blender of vind je de gezondheidsvoordelen van de slowjuicer belangrijker?
Tekst: Maartje van Rooij
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
12 juni 2014
Frisse juice
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
25 maart 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –